Хамид: Орешарски беше свален от същата олигархия, която иска да свали Борисов

OFFNews 21 октомври 2016 в 19:45 9487 4

Правителството на Пламен Орешарски беше свалено от същата олигархия, която сега се опитва да свали правителството на Бойко Борисов.

Това заяви пред bTV депутатът от ДПС Хамид Хамид. 

Той уточни, че говори за "олигархията, която организира протестите" през 2013 г. 

"Всички знаем, че не бяха толкова спонтанни, колкото се опитваха да ги изкарат. Всички знаем кой подкрепяше т.нар „Протестна мрежа” и т.нар „умни и красиви”, като Хамид, като уточни, че говори за същите кръгове, заменили Ирина Бокова с Кристалина Георгиева в битката за генерален секретар на ООН.

На въпроса защо тогава ДПС е свалило подкрепата си от правителството на Орешарски, депутатът посочи, че подкрепата е била свалена "в името на по-голяма стабилност, за бъдещето на България", но вместо това са получили "деформирана изначално коалиция леви-десни-ултранационалисти", от които всеки дърпа чергата към себе си.

От съставянето на това правителство, България върви в изключително грешка посока – посока, в която стъпка по стъпка се отнемат и погазват основни човешки права. Предсрочните избори на пролет вече са неизбежни и това се чува даже и в говоренето на управляващите, коментира Хамид Хамид.

По думите му последните промени в Изборния кодекс няма да доведат до спокойствие, а до още по-голям хаос и сред българите в чужбина, и сред изборната администрация. 

Всичко това са последни напъни да бъде спасено това мнозинство, което в края на предната седмица се беше разделило, подчерта той. 

Хамид допълни, че очаква Пламен Орешарски да победи още на първи тур. Депутатът все пак не изключи възможността Орешарски да стигне до втори тур, но според него тогава със сигурност ще спечели. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови