Стабилността на Борисов не допринася за стабилността на страната, смята Орешарски

OFFNews 18 октомври 2016 в 08:17 3690 1

Стабилността на Борисов не допринася за стабилността на страната, смята Орешарски

Снимка БГНЕС, архив

Стабилността на Борисов не допринася за развитието на България. Това заяви независимият кандидат за президент Пламен Орешарски, цитиран от БГНЕС.

"Премиерът Бойко Борисов обяви, че с коалиционните партньори са намерили компромис по отношение на промените в Изборния кодекс, заради стабилността на правителството. Що за цел е стабилността, на което и да е правителство, ако това не допринася за развитието на държавата. А приносът на настоящото правителство към държавата е близък до нулево ниво", каза той.

"Ако считате, че моето негативно мнение е пристрастно, опитайте се да посочите едно действие на правителството, което да е допринесло за напредъка на страната. В това число не отчитайте подобрените приходи в бюджета или оградата на югоизточната граница – тези ефекти са на кабинета Орешарски. Ефектите на кабинета Борисов-2 са обратни – провалени еврофондове и кандидатура на Кристалина Георгиева, като тази на Румяна Желева от кабинета на Борисов-1", изброява Орешарски.

"Затруднявате се да посочите благоразумни действия или реформи...! Тогава компромисът, за който говори премиерът, е заради властта като самоцел, а не за да се реализират програми и да се развива страната ни", категоричен е той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!