Григор Димитров започва срещу лек съперник на Australian Open

Жребият определи Пиронкова да играе срещу англичанката Хедър Уотсън

Ивайло Анев 16 януари 2015 в 09:26 2993 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва участието си в първия турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия - срещу 89-ия в света Дъстин Браун. 30-годишният тенисист е роден в Ямайка и се състезава за Германия.

11-ият в света Григор Димитров е поставен под номер 10 в основната схема на Australian Open.

Това ще бъде втори двубой между двамата, след като през 2012 г. първата ни ракета отстрани Браун със 7-6(3) 3-6 6-2 на осминафиналите на турнира в Гщаад.

При успех спортист номер 1 на България за 2014 година ще се изправи срещу победителя от двойката Максимо Гонсалес (Аржентина) – Лукаш Лацко (Словакия) във втория кръг в Мелбърн.

На 1/8-финалите българският тенисист може да се изправи срещу Анди Мъри (6-ти в основната схема), а при победа може да последва двубой с Роджър Федерер (№2).

Първата ни ракета при жентите Цветана Пиронкова ще започне срещу англичанката Хедър Уотсън.

Представителката на Великобритания заема 49-то място в женската ранглиста. Тя има спечелена една титла и е заработила малко над 1.2 милиона долара от наградни фондове в кариерата си като професионалистка.

Цветана Пиронкова и Хедър Уотсън се познават добре на корта. Двете са се изправяли едина срещу друга пет пъти, като съперничката на българката има предимство в срещите – 3:2 победи.

При успех Пиронкова, която ще играе за десети път в основната схема в Мелбърн, очаква победителката от мача между Доминика Цибулкова (Словакия) и Кирстен Флипкенс (Белгия).

Откритото първенство на Австралия по тенис започва на 19 януари 2015 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews