Пиронкова отпадна на крачка от финала в Сидни

OFFNews 15 януари 2015 в 11:20 3754 1

Българската тенисистка Цветана Пиронкова отпадна на полуфинал на турнира в Сидни от чехкинята Петра Квитова в мач, игран на "Кен Роузуол Арена" в австрилийския град. 

Пиронкова, която е миналгодишната носителка на титлата от турнира, загуби мача с 7:5, 6:1 сета.  

Първата ни женска ракета започна мача със самочувствие след натрупаните победи в турнира и в първия сет се представи достойно, като двете тенисистки играха равностойно почти до края.

Квитова обаче се оказа по-концентрирана и затвори частта при 7:5. След загубата на първия сет Цвети сякаш рухна и предаде без бой втория, като взе само един гейм в него. 

Най-добрата българска тенисистка стигна до 1/2 финал в Сидни след категорична победа над друга чехкиня - Барбора Захлавова с 6:4, 6:1.

Миналогодишната шампионка започна участието си от квалификациите, в които записа три победи, а след това в основната схема надви италианката Флавия Пенета и американката Мадисън Кийс, която не успя да доиграе мача с 27-годишната българка.

След турнира в Сидни Пиронкова заработи 35 455 долара и 210 точки за световната ранглиста, в която може да се завърне в топ 50.

На финала Петра Квитова ще срещне Каролина Плискова, която в другия 1/2 финал победи Ангелик Кербер с 6:3, 6:2



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews