Quantcast

Говорителката на премиера: Сигналът за „Химко" е съшит с бели конци

OFFNews Последна промяна на 26 януари 2016 в 09:48 3527 8

Говорителката на премиера: Сигналът за „Химко

Сигналът за корупция за покупката на комбината "Химко" е съшит с бели конци и не се случва случайно. Това мнение изказа пред Нова тв Севделина Арнаудова - медиен съветник на премиера Борисов.

В понеделник стана ясно, че прокуратурата и ДАНС проверяват сигнала, който е подаден от собственика на регистрираната в САЩ компания компанията ANJ Group Corp. Ян Аронов. Според сигнала представители на фирмата са били изнудвани за 1 млн. евро от синдика на предприятието Росица Томова и човек на име Богданов, който се представил за "партньор на премиера".

„Категорично не съществува такъв съветник с името Богданов в екипа на премиера. Тази информация е публична - всички съветници на премиера подават декларация и обявяваме периодично всеки един новопостъпил такъв", заяви в ефира на „Здравей, България" Арнаудова. Тя обясни, че не познава човек с такова име и от приятелския кръг на премиера. 

"Още вчера премиерът реагира, като сезира ДАНС и прокуратурата и ги помоли за спешна проверка. При нас това писмо постъпи в деловодството на 15 януари. Публично за него стана ясно и върху това нещо започнахме да работим в петък, към 16.00 часа, когато вашият колега Сашо Диков изпрати въпроси до правителствената информационна служба. Поразровихме се, разбра се, че няма такъв съветник", обясни Арнаудова.

Тя смята, че прокуратурата е закъсняла с отговора, тъй като е трябвало да отговорят още в петък. "Министър-председателят нееднократно е защитавал необходимостта от съдебна реформа и в тоя ред на мисли, всеки може да подаде сигнал, както иска и докъдето иска", каза тя и обясни, че пълният текст на писмото е оповестен неслучайно от пресслужбата, за да си види какво представлява сигналът - то е написано на лош български език.  Тя обясни, че един американски гражданин, за какъвто се представя Аронов, "със сигурност би знаел правилното име на своя представител в чужда държава". "Вие виждате в писмото, че дори това нещо е сбъркано", поясни тя. От американското посолство са категорични, че от тях американски гражданин не е търсил помощ във връзка с този случай.

"Кой си регистрира фирмата на домашния адрес? Няколко ваши колеги се свързаха с посочения телефон - домашен... Ето, това имам предвид, като казвам "съшит с бели конци", поясни още Арнаудова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.01 2016 в 16:58

Севделина Арнаудова СПОРЕД "КАКТО СОЧИ НАУКАТА" нещо много се е зачела в този сайт:) бре1 Да и се не надяваш:)))

26.01 2016 в 15:51

...e-e-e-e...ха сега де:)) нали Стив Дйобс почнал да сглобява компютри в гаража си? Нали Сергей Брин направил Гугъла първо на ученическата си тертадка, що да не може една фирма - чиято цел е да купува предприятия и да печели да не е регистрирана на домашен адрес? нали споре скапаните изискванния трябва да предостави реквизит някакъв, за възможножност, надеждност, сигурност, сериозност на намеренията.. Има ли изискване, къде да е имейла и адреса за кореспонденция? Ако беше регистриран адрес в Интерпред, или в Кипър - на някоя от "пощенските кутии" на Кинтекс - по спокойна ли щеше да е новоизпечената мисис Марпъл? Възможно е с 505 вероятност - тая американска фирма да е пробен балон! както е сигурно 1005, ч млад депутатин със регистрирана ена стара лека кола няма средства, ресурс и възможности за такава сделка. С БЕЛИ КОНЦИ Е ЗАШИТ ОСКЪДНИЯ АКЪЛ НА МЕДИЙНАТА СЪВЕТНИЦА. НЕЯ, ГАСПОЙЦАТА:)) ДА Я ПОСЪВЕТВА ПРЕМИЕРА КАК ДА СЪВЕТВА МЕДИЙНО, ХА, ХА.

26.01 2016 в 13:07

Според информацията на Министерството на правосъдието на 19.11.2015 г. в министерството е получено становище от ANJ Group Corp. до министъра на правосъдието Христо Иванов. В становището собственикът на дружеството Ян Аронов оспорва условията, определени от синдика на „Химко” АД и настоява за проверка по случая. Такава не е направена. Месец по-късно – на 28.12.2015 г., след като министър Екатерина Захариева се запознава със случая, разпорежда на Инспектората на Министерството на правосъдието да извърши проверка. Просто Ристо Иванов е избягал от отговорност, а сега рамадан кънев и трупата му се опитват да сипят кал по другите при положение, че сами се набутват...

26.01 2016 в 12:30

Нищо чудно някой местен измамник да е опитал да изкара някой лев представяйки се за съветник на премиера.


26.01 2016 в 10:59

И тази ли чака апартамент в БарЦелона, корупция при тиквоций велики - простака на републиката и то в сделка нагласена за младото, успяло прасе КОЙ ще повярва на това?!

26.01 2016 в 10:36

къде са белите конци????? аз мога да се обзаложа с премиера. че химко ще пусне само една линия а всичко останало ще бъде разпродадено.

26.01 2016 в 10:23

При нас това писмо постъпи в деловодството на 15 януари. Публично за него стана ясно и върху това нещо започнахме да работим в петък, към 16.00 часа, когато вашият колега Сашо Диков изпрати въпроси до правителствената информационна служба.
А от 15 до 22.01/петък/ се ослушвахме да видим дали ще ни подмине.

26.01 2016 в 10:18

Абе, всички сигнали за корупция са или "съшити с бели конци", или по "незаконни записи".

Едно е сигурно - корупция бол, ама корупционер няма и за цяр.