Прокуратурата проверява случая с подкупа за "Химко"

OFFNews 25 януари 2016 в 16:30 3561 2

Прокуратурата проверява случая с подкупа за

Прокуратурата е започнала проверка по случая с подкупа за продажбата на "Химко". С писмо от 15 януари президентът на ANJ GROUP CORP Ян Аронов е сезирал прокуратурата и премиера. Едва днес обаче от правителствената пресслужба обявиха, че премиерът Бойко Борисов е сезирал прокуратурата. От държавното обвинение пък уточняват, че са получили писмото на ANJ на 20 януари. Кога е започнала проверката - не се уточнява.

В прессъобщение до медиите от държавното обвинение поясняват, че след постъпването на писмото, сигналът е разпределен веднага на прокурор от Върховната касационна прокуратура (ВКП) и е изпратен на териториално компетентната прокуратура – Окръжна прокуратура – Враца. Указано е извършване на проверка с оглед съдържащите се в сигнала данни за извършено престъпление по служба от синдика и подкуп, се казва в прессъобщението.

Проверка извършва и Софийска градска прокуратура (СГП), която е компетентна в разследванията за корупция по високите етажи на властта. Възложена е и предварителна проверка на ДАНС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!