Гешев обяснил слабите резултати с работата на съдилищата, следствието и МВР

Ангел Марковски 09 февруари 2022 в 16:20 3081 2

Снимка БТА/Минко Чернев

На срещата с Кирил Петков главният прокурор Иван Гешев обясни, че слабите резултати в борбата с корупцията се дължат на работата на съдилищата, следствието и МВР и некачествено законодателство и това не е свързано с прокуратурата. Така описа срещата между Гешев и Петков началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова, след като престоя на разпит в прокуратурата близо час.

Интересно е как веднага след срещата (миналата седмица - бел.ред.) прокуратурата се самосезира и ни извика на разпит, каза Бориславова.

Политиката на правителството е, че всички трябва да се борим срещу бичовете на обществото и МВР трябва да е част от тази борба, заедно с всички останали, добави тя. 

Пред да влезе на разпита, Бориславова заяви: "В момента има на няколко фронта атаки срещу действията на правителството, което възприемаме единствено и само като индикатор, че сме на прав път".

Тя добави, че действията на кабинета са насочени към това да се възстанови законността, справедливостта и институциите "да започнат да вършат своите действия и отговорности, с които са натоварени по закон".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

10.02 2022 в 08:13

да, те ги подготвят келяво с технически грешки, съдиите ги пускали

класически номер

605

1

Напчо

09.02 2022 в 17:07

Мммм, не е излязла добре на тази снимка Лепа Лена.
 
X

Да помогнем на украинските деца!