ГЕРБ: Жената на Андрей Цеков спря 21 обществени поръчки на Столична община

OFFNews 04 юни 2024 в 16:47 3176 2

Йорданка Фандъкова

Снимка БГНЕС/Антония Георгиева

Бившият кмет на София Йорданка Фандъкова

Жената на Андрей Цеков спря 21 обществени поръчки на Столична община. Това е резултатът от нелепия опит на кмета Васил Терзиев да се намеси в предизборната кампания.

Това се казва в позиция на ГЕРБ, след като по-рано днес Терзиев съобщи, че 21 обществени поръчки ще бъдат спрени, защото одит е показал, че при тях има проблеми и са незаконосъобразни.

Според ГЕРБ на извънредния брифинг кметът на София е пропуснал да каже, че проверките на незавършилите процедури са направени от две външни фирма – "едната е на г-жа Деница Цекова, съпруга на бившия министър и член на Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“, а другата на адвокат, работила с екипа на Кирил Петков като министър на икономиката".

От партията на Бойко Борисов допълват, че преди повече от месец общинските съветници от ГЕРБ-СДС са обявили, че с директни договори Васил Терзиев е дал на тези две фирми, свързани с партия „Продължаваме промяната“, да извършват проверки на процедури по Закона за обществени поръчки.

"Очевиден е фактът, че кметът Терзиев изпълнява политически поръчки, които заплаща с публични средства. Законосъобразността на процедурите според българското законодателство се установява от компетентните институции и българския съд", пишат в позицията си от ГЕРБ.

Допълват, че екипът на бившия кмет Йорданка Фандъкова не е финализирал процедурите за избор на изпълнители за изграждане на бул. „Копенхаген“ и основен ремонт на трамвайните трасета по бул. „Мария Луиза“ и бул. „Скобелев“ именно с мотива, че новият кмет трябва да може да ги прегледа и да вземе решение.

"Интересен е фактът, че на 7 май тази година кметът Васил Терзиев е подписал решението за избор на изпълнител за основен ремонта на бул. „Мария Луиза“. Днес, месец по-късно, след като собственото му решение е влязло в сила, обявява, че спира процедурата. Защо вече избрана от Терзиев фирма месец по-късно се е оказала неподходяща, е въпрос за това как и кой реално ще избира фирмите, с които ще работи", питат от ГЕРБ.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    900

    2

    нещото

    05.06 2024 в 06:59

    Много бързо реагират като и бръкнаха в джоба.....Сега други ще лапат от бюджета на Ст.община!

    145

    1

    Джендо Джедев

    04.06 2024 в 17:08

    Опаааааа, вече е ясно спрените поръчки на чии фирми са... ;) Гербарията се издаде по доста тъп начин.
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх