Ексклузивно Президентът назначи служебния кабинет. Стефан Янев става премиер (пълният състав)

ГЕРБ внесе вота на недоверие точно в 17:59 ч.

OFFNews Последна промяна на 05 юни 2014 в 20:11 3508 7

Снимка gerb.bg

Точно в 17:59 часа ГЕРБ внесе вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски в областта на фискалната политика.

Според народните представители от ГЕРБ "желанието за осигуряване на ресурс за непрозрачни и със съмнителна ефективност разходи, доведе до безотговорно планиране на приходната част на бюджета, и повишаване на дефицита близо до максималните позволени от закона нива."

„Фактите по отношение на постъпленията в бюджета са изключително тревожни. Независимо, че многократно алармирахме, че в бюджета се залагат изключително надценени приходи, само и само да се гарантира ресурс за предизборни и непрозрачни харчове, в бюджета за 2014г. са заложени близо 2 млрд. повече приходи от данъци и осигурителни вноски спрямо постъпилите за 2013г. От официалните данни, публикувани от Министерството на финансите, за първите четири месеца на годината приходите по консолидираната фискална програма изостават значително от заложените по план. Спрямо същия период на 2013г. данъчните приходи нарастват едва със 123 млн.лв. като по отношение на приходите от ДДС и акцизи постъпленията са под нивата на 2013г. Негативните тенденции се засилват допълнително и от обстоятелството, че към края на април е приключила данъчната кампания по отношение на преките данъци от една страна, а от друга страна промените в данъчното законодателство от края на 2012 г. предвидиха изместване на част от постъпленията за 2013г. в началото на 2014г“, се посочва в мотивите към вота на недоверие.

„Освен преките ефекти върху фиска не са за пренебрегване процесите в енергетиката и железниците, като и двата сектора са последователно тласкани към фалит и допълнително задлъжняване на държавата чрез нейните структуроопределящи дружества. Не са за пренебрегване и проблемите в системата на сектор здравеопазване. Традицията на БСП и ДПС да „усвоява“, а не да управлява по прозрачен и законосъобразен начин безвъзмездно предоставените средства от Европейския съюз предреши спирането от страна на Европейската комисия на средства по Оперативната програма „Околна среда”, Оперативна програма „Регионално развитие”, като подобни действия се очакват и за програмите „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” и Програмата за развитие на селските райони“, пише още в мотивите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.06 2014 в 10:57

xomoрастче издухано, ходя редовно на зъбар, ни съ притеснявай. Гледай ко ши прайти там у Габрово, че от началото на годината са се изнесли още 7 хабилитирани медицински лица, под 40г. Верно ли е? Те ще се върнат кат дойди шланга на власт? Ши ги призовава отново да садят картофи и да стават овчари? То планината е до вас, що не :)))))

05.06 2014 в 22:30

Великов, болат ли те забите? Бат Бойко иде !

Нещастник!!

05.06 2014 в 21:53

@Ева, има и мискини! Дърти мискини!
Но няма ли преференции в листЯта за изборите наесен, се ено пак са ни онодили! Не мое ли да разместваме изборите, както оная пача Пръмова отхвърча, ели както Херсонския шинел...
Тва не са изборе! Од мен да знайти!

Стриганье и еbaнье им трябва на нашта пилт.класса. Стига само те нас!

Но пассаран!

05.06 2014 в 21:07

Неее не е интересно! Трябва да бъде 17.59.59! Така щеше да е впечатляващо. Играят си игрички, забавляват се като деца за наша сметка...Прав е бай Ганьо-" Всички са маскари" ВСИЧКИ!

05.06 2014 в 20:36

Работното време на администрацията на НС е до 18ч.

Не в "без 5", а в "без 1" :))))))))

05.06 2014 в 20:29

Най-вероятно е една минута преди края на работния ден.

05.06 2014 в 20:24

Какво странно има в 17:59, че е заглавие даже?