ГЕРБ: Това е капан. Избори или веднага, или 2 в 1 през 2015 г.

OFFNews 05 юни 2014 в 13:28 13484 20

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС, Архив

"Считам за правилно или незабавно да си дадат оставка, за да се опитаме септември-октомври, да има шанс нещо да се направи. Да не харчат нито лев повече, да не правят никакви назначения. Или, за да им блеснат всичките лъжи, измислици и некомпетентност, да се отиде догодина на избори две в едно."

Това заяви на пресконференция днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар по сутрешната новина, че ДПС иска избори на 30 ноември или 7 декември.

Според бившия премиер така обявените от лидера на ДПС Лютви Местан дати за избори ще бъдат пагубни за България.

"Считам, че по този начин обявените дати за избори са пагубни. Освен милиардите и милионите, задлъжнялостта на енергийните компании, БДЖ, здравеопазването и най-вече - бюджет на това правителство ще задължи следващото да направи такива реформи, с които за един ден да отмилее на хората", каза Бойко Борисов.

Според лидера на ГЕРБ днешното изявление на Местан е капан за следващия кабинет и е плод на договорка между ДПС и БСП. По думите на Борисов левицатая се е уговорила с коалиционния си партньор да бави оставката, за да има време кабинетът "Орешарски" да номинира Сергей Станишев за еврокомисар.

Борисов вижда и сценарий в намерението за избори в края на годината. Според него БСП и ДПС планират да поставят следващия кабинет в безизходица и да организират антиправителствени протести през февруари догодина заради цените на тока, които, по думите му, няма как да не се повишат.

"Искат да вкарат черното момче в играта и да ме унищожат. Отговорността е веднага", посочи Борисов, визирайки себе си в ролята на "черното момче".

Борисов подчерта още, че в момента, в който Орешарски подаде оставка и президентът започне консултации с ГЕРБ, Борисов ще върне мандата, защото смята, че не е легитимно да се преговаря в този парламент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!