ГЕРБ: Става ясно, че този, който нарича правителството 'мутри', си служи с мутренски способи

OFFNews Последна промяна на 10 юли 2020 в 23:20 2924 1

ГЕРБ излезе с декларация, след като стана ясно, че протестиращите срещу правителството на Бойко Борисов нямат намерение да си тръгнат и продължават да настояват за оставката на кабинета. 

"Тази вечер след приключването на митинга на членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ в подкрепа на премиера Борисов и политиките на правителството ултраси и платени провокатори нападнаха автобусите, с които трябваше да се приберат участниците", посочват от ГЕРБ.

Според партията върху автобусите е бил извършен истински погром. "Стъклата им бяха изпочупени с камъни. Към момента няма пострадали членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ, но това се дължи единствено на щастлива случайност", казват от формацията на Борисов.

ГЕРБ остро осъжда подобни действия.

"След тази вечер става ясно, че този, който нарича легитимно избраното правителство „мутри“, си служи с мутренски способи за дестабилизация на страната при това в исторически момент за държавата – приемането на България в чакалнята на еврозоната.

Настояваме незабавно президентът Румен Радев, Корнелия Нинова, Румен Петков, Татяна Дончева, Христо Иванов, Арман Бабикян, Велислав Минеков, Николай Хаджигенов, Мая Манолова и всички останали, които размахваха юмруци и средни пръсти, да поемат политическата отговорност за тези вандалски действия. Президентът Румен Радев е длъжен да излезе и да призове всички платени провокатори да се приберат от улицата. Ако не го направи, то ще считаме, че той е основния подбудител за тези умишлени действия. Той беше този, който излезе и вдигна юмрук срещу народа", се казва още в декларацията.

Призоваваме органите на реда да защитят мирно протестиращите, завършва декларацията на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови