ГЕРБ с амбиция за пълно мнозинство в парламента и премиер Бойко Борисов

OFFNews 12 август 2014 в 11:20 2511 11

"Амбицията на ГЕРБ за предстоящия вот е победа с голям резултат - над 121 депутата".

Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов минути след регистрацията на партията в ЦИК за участие в предсрочните избори. ГЕРБ първи внесоха документи в Централната избирателна комисия. За целта членове на младежката структура давали почти двуседмични денонощни дежурства пред ЦИК. В ГЕРБ вярвали, че първата регистрация им носи късмет на вота.

Без значение от броя мандати партията на Борисов и Цветанов щяла да търси диалог с "други десни партии", уточни Цветанов.

„Много от тях са членове на Европейската народна партия, все пак споделяме еднакви ценности. Пожелаваме успех на всички партии в център-дясно, за да направим едно силно дясноцентристко управление с премиер Бойко Борисов”, заяви Цветанов.

В партията вече имали яснота за листата, номинациите за кандидат-депутатите били приключили още преди 2 седмици. Листите щели да са напълно готови до 20-25 август. "В момента листите се финализират, а последната дума ще бъде на председателя на партията", каза още бившият вътрешен министър.

От партията на Борисов са събрали 41 000 подписа за регистрацията в ЦИК. За първите 24 часа подписите били 24 000, похвали се Цветанов.

Цветанов прогнозира, че тези избори щели да са "първа загуба за Михаил Миков, но поредна за председателя на ПЕС Сергей Станишев".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!