ГЕРБ предложи замразяване на депутатските заплати

Елица Мартинова Последна промяна на 06 февруари 2014 в 13:01 2670 6

Народно събрание

Снимка БГНЕС

ГЕРБ внесе предложение за замразяване на депутатските заплати, съобщиха от парламентарната група днес.

От опозицията обясниха, че са се почувствали неудобно от факта, че заплатите им са били увеличени. На обвиненията в популизъм те отговарят така:

"Няма как, гледайки как работи този парламент, човек да не изпита неудобство изведнъж пък да му се увеличи заплатата, а като направим съпоставка с 354-те лева, с които се увеличава заплатата, и като направим съпоставка с 4-5-те лева, с която се увеличава пенсията и то от месец юли, като сравним с минималната заплата, която е 340 лв., всеки може да си направи сам изводите. Ние чувстваме неудобство."

В кулоарите на парламента зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова (Коалиция за България) коментира, че лично тя подкрепя идеята възнагражденията на депутатите да се замразят. Тя обаче подчерта, че заедно с това трябва да се разгледа как това ще се отрази на останалите служители, чийто възнаграждения са свързани с тези на народните представители.

"Да, за заплатите на депутатите - безусловно, но за останали групи, чиито заплати са вързани заедно с депутатските, според мен, може да се помисли.

Трябва да се прегледа кого също така би засегнало, министрите - да и техните трябва да бъдат замразени, но трябва да се прецени за другите групи, тъй като безспорно доходите на българските граждани се повишават, безспорно това е факт по време на управлението на правителството на Пламен Орешарски.

По отношение на депутатските заплати - да, но по отношение на останалите граждани - нека се следва общата тенденция", обясни позицията си Мая Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.02 2014 в 17:04

Браво. Тарикати. Повишиха ги и сега ги замразятат.
Сега като са замразени няма как да им ги намалят.

06.02 2014 в 15:50

Гробаджиите в Софийската община сами си повишиха заплатите, обаче гробаджиите в НС уж искали да си ги замразяват. Да им се чудиш на акъла. Тъпа изпърдяна гробаджийска история.

06.02 2014 в 15:17

Моята заплата толкова безспорно се е повишила, че ми идва да друсна едно хорце! Такава наглост идва от този парламент, не е истина просто! Спрете да се подигравате с хората! Милион българи работят за минимална работна заплата, а вие си увеличавате вашите с цяла една такава! Не ви е срам!

06.02 2014 в 15:00

Добра идея,макар и закъсняла!

06.02 2014 в 14:36

Ееее нека, нека... само дето малко късно се усетиха, но да приемем,ч е и от чисто популистки ход може да изскочи нещо свястно!

06.02 2014 в 13:14

Как не им омръзна този популизъм - студентите казват, че ще протестират, те внасят предложение. Граждански комитет прави подписка за референдум, те си натрисат подкрепата. Аман.