Quantcast

Ранобудните с протест срещу увеличението на депутатските заплати

Александра Маркарян Последна промяна на 05 февруари 2014 в 12:38 4295 12

Снимка Сергей Антонов

Народното събрание зад заграждения

Ранобудните студенти излизат на протест на 6 февруари заради увеличението на депутатските заплати.

Народните представители "забравиха" да замразят възнагражденията си - решение, което вземат всеки януари от 2010 година. В резултат заплатите им ще бъдат увеличени, тъй като по закон те са равни на тройния размер на средната заплати за страната, който се е увеличил през въпросните 4 г. (2010-2013).

Така вместо 2196 лева депутатите ще получават с 354 лева повече. За сравнение - пенсионерите, чиито пенсии не бяха индексирани от кабинета на ГЕРБ в разрез със закона, този юли ще получат увеличение, средно по 9 лева върху пенсия.

Увеличението на депутатските заплати ще струва на данъкоплатците 1 019 520 лв. за 2014 г.

Протестът на Ранобудните ще е на 6 февруари от 18 ч. пред Министерския съвет.

"Това е подигравка с повече от седем месеца протест и с цялото българско общество. Подигравка, която няма да бъде подмината", пишат студентите в коментар до медиите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.02 2014 в 11:09

Не ми достигат думите, за да изразя възмущението си от поредната гавра с оскотялия ни крайност народ. Това в парламента не са хора, това са хрантутници, живеещи охолно на гърба на изнемощялия от недоимък народ. Как е възможно в тази толкова тежка финансова криза да си позволяват тоя лукс, умът ми не го побира..., не виждат ли, че народа гине от глад, мизерия, недоимък, болести от недохранване и липса на средства, за да се лекуват. Слепи ли са, че българите се изнасят навсякъде по света, където им видят очите..., бягат и че скоро в страната ни ще останат само старци. ТА ЗА ДА ИЗЛЕЗЕШ ДА ПРОТЕСТИРАШ В ГРАД, КАТО СТОЛИЦАТА НИ, ПАК ПАРИ СА НУЖНИ!!!! И СИЛИ..., А ОТ ГЛАДНИЯ СТОМАХ, КАКВИ СИЛИ....?!!! БОЖЕ! НАИСТИНА НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!!!

05.02 2014 в 19:27

Въпреки всичко което се случва и "точката на кипене", която отдавна сме преминали, те продължават да си действат всякаш нищо не е било. Май цялата ни страна е превърната в социален експеримент на глобално равнище да стане ясно колко тормоз и гняс могат да изтърпят хората. А може би сме някаква странна вселенска шега която никой не схваща? Впредвид случващите се идиотщини съм склонен да вярвам и на по-странни теории.
Реванш ще има, така или иначе. Може би няма да го раздавам лично, но ще съм част от него. Пък и то отмъщението се сервира студено ;) . Доскоро паразити, дупе да ви е яко!

05.02 2014 в 15:08

Честно да ви кажа, не ме шокират много заплатите на депутатите, има разни държавни службици, дето и по два пъти повече взимат за нищонеправене. Проблемът е, че със законите, дето предъвкват и поправят по сто пъти, все изпълняват по някоя поръчка и печелят тайно и полека по много повече... А животът на хората става все по-сложен и тъжен. Бизнесмен да не си, шофьор да не си, все трябва да дебнеш какво пак са ти скроили. Аз дори се замислям защо ни е този постояннодействащ парламент, дето от скука непрекъснато творят глупости. Да не говорим, че има хорица, дето никой не ги вижда и чува по четири години и само папкат и слушкат... Жалка работа...

05.02 2014 в 14:38

всички на протест ,но този път докрай, Украйна може, можем го и ние!

05.02 2014 в 14:33

"Това е подигравка с повече от седем месеца протест и с цялото българско общество. Подигравка, която няма да бъде подмината"

Ръкоблудни, ако сте се превъзбудили, ходете при бат ви Вескоу (Недков) да ви оближе зърната и да ви даде така търсената от вас утеха. :)

05.02 2014 в 14:29

Другия месец могат да си вдигнат заплатите на 10 хил. лв. Не би ме учудило пак никой да не реагира или да разсъждава из интернет, че няма смисъл нищо да се прави.

05.02 2014 в 14:09

Никога повече ГЕРБ !!! БСП-ДПС са долни, но ГЕРБ са същите боклуци.

05.02 2014 в 13:58

Издателите на този сайт, верни на позиционирането си в политическото пространство, отново премълчават, че от ГЕРБ направиха предложение за замразяване, но управляващото мнозинство не го прие. И сега: "народните представители...", т.е. всички са маскари. Даже съидейничката им (понепеносимост към ГЕРБ) Цветанка Ризова обяви това предложение за популизъм.

05.02 2014 в 13:57

ОСТАВКА!!!! ь

05.02 2014 в 13:48

мъжката част с 2 пури повече ,а женската с едно парфюмче отгоре..нищо работа.от всеки българин отнети по 0,20лв.на месец.нали ни "бутнаха "по о.15лв преди време.трябва да се "избива"...Господ да ги ....дано..