Quantcast

ГЕРБ оставя депутатите без имунитет, вика Цацаров на отчет през 3 месеца

OFFNews Последна промяна на 10 февруари 2017 в 13:53 3036 7

Премахване на имунитета на народните представители предлага ГЕРБ в предизборната си програма, публикувана на сайта на партията. Хората на Бойко Борисов искат Нова Конституция. 

Ще инициираме промени в Конституцията, чрез които да отпадне имунитетът на народните представители, което ще гарантира равенство пред закона на всички български граждани, пише в документа от 50 страници. ГЕРБ се обявява за 
постигане на политическо съгласие за свикване на Велико народно събрание. "Действащата Конституция, макар и изпълнила своята роля за прехода на държавата от тоталитарен тип към демократично общество, отдавна не отговаря на потребностите на модерното държавно управление. Редица реформи не могат да се осъществят поради необходимост от свикване на Велико народно събрание за по-съществени изменения в Конституцията", се казва в програмата на ГЕРБ. 

В сектор Правосъдие ГЕРБ поема ангажимент до края на 2018 г. да бъдат изпълнени 17-те препоръки от
10-годишния доклад по Механизма за сътрудничество и оценка.

Законодателни инициативи и промени: 

Промени в Конституцията; Промени в Изборния кодекс; Промени в Наказателно-процесуални кодекс; Нова наказателна политика; Изготвяне на пакет от законопроекти за намаляване на административната тежест; Нов закон за съдебната експертиза (за вещите лица); Приемане на проект на закон за детското правосъдие; Изменения във вещните закони – приемане на мерки за преодоляване на имотните измами. 

ГЕРБ ще въвежда тримесечни доклади на главния прокурор и председателите на ВКС и ВАС пред Народното събрание в това число и за политиката за борба с корупцията, организираната и битовата престъпност и други въпроси от висок обществен интерес. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

38251

5

Denis Rizanov

10.02 2017 в 14:32

А забравих най-важното!
Всички ще дадат пръстови отпечатъци за въвеждане в системата и ще получат дигитален ключ за гласуване от разстояние през РС или смартфон. Файлчетата ше видим дали да им ги раздавам или за по-сигурно да останат на личния ми лаптоп.

38251

4

Denis Rizanov

10.02 2017 в 14:30

Мисля да изляза и да отговоря на радан че не само двалям имунитетите ами и всеки нов народен представител при подписа на клетвата в НС ще подписва допълнително:
1. Записна заповед за 500000€
2. Заявление за доброволно напускане по лични причини
3. Самопризнания за досъдебно производство как е предал интересите на избралите го.

11257

2

mendi

10.02 2017 в 14:10

Като са толко печени що не свикаха едно Веллико НС преди да подадат оставка?
То конституцията така се променя като им скимне.

17257

1

Гароне

10.02 2017 в 14:06

То тези със сваления имунитет все едно ги осъдиха.