ГЕРБ искат комисия за промени в Конституцията

Ивайло Анев 22 април 2015 в 10:13 2218 3

Снимка БГНЕС

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов

ГЕРБ ще предложи създаването на парламентарна комисия за промени в Конституцията. Това стана ясно от декларация на партията, прочетена от председателя на ПГ Цветан Цветанов.

Изявлението идва по-малко от седмица след като премиерът Бойко Борисов заяви, че без промени в Конституцията всяка съдебна реформа ще е половинчата. С тезата на министър-председателя се съгласи и министърът на правосъдието Христо Иванов, който заяви, че е важно да се промени Конституцията, поне в частта ѝ за съдебната система.

Днес Цветанов заяви, че управляващата партия ще търси политически и обществен консенсус за стабилност на държавата чрез постигането на европейски стандарти в съдебната система.

Той беше категоричен, че основната задача пред кабинета е да бъде наваксано изоставането от експеримента "Орешарски".

"След като за година и половина всички големи публични проекти бяха спрени или сериозно забавени, днес в България отново се строят пътища, пречиствателни станции, спортни зали и други, като по този начин страната ни си възвърна правото да се възползва от европйската солидарност", каза Цветанов.

Той отбеляза, че безспорният политически и икономически успех на второто правителство на Бойко Борисов до тук е възстановяването на плащанията по всички европейски фондове.

По думите му успоредно с това управляващите са постигнали забележително стабилизиране на финансовия сектор и са овладели кризата "КТБ", "която бушуваше месеци наред заради пагубното бездействие на предишното правителство", заяви още зам.-председателят на ГЕРБ.

Според него е недопустимо да се говори за реформи и да не може да се предприемат устойчиви мерки за почистване на речните корита и хиляди български граждани да бъдат заливани всеки ден.

„Със промените в Закона за водите държавата ще създаде необходимите механизми за контрол и адекватна реакция при нужда на всички водни съоръжения в страната“, заяви Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!