ГЕРБ искат комисия за промени в Конституцията

Ивайло Анев Последна промяна на 22 април 2015 в 10:13 1640 3

Снимка БГНЕС

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов

ГЕРБ ще предложи създаването на парламентарна комисия за промени в Конституцията. Това стана ясно от декларация на партията, прочетена от председателя на ПГ Цветан Цветанов.

Изявлението идва по-малко от седмица след като премиерът Бойко Борисов заяви, че без промени в Конституцията всяка съдебна реформа ще е половинчата. С тезата на министър-председателя се съгласи и министърът на правосъдието Христо Иванов, който заяви, че е важно да се промени Конституцията, поне в частта ѝ за съдебната система.

Днес Цветанов заяви, че управляващата партия ще търси политически и обществен консенсус за стабилност на държавата чрез постигането на европейски стандарти в съдебната система.

Той беше категоричен, че основната задача пред кабинета е да бъде наваксано изоставането от експеримента "Орешарски".

"След като за година и половина всички големи публични проекти бяха спрени или сериозно забавени, днес в България отново се строят пътища, пречиствателни станции, спортни зали и други, като по този начин страната ни си възвърна правото да се възползва от европйската солидарност", каза Цветанов.

Той отбеляза, че безспорният политически и икономически успех на второто правителство на Бойко Борисов до тук е възстановяването на плащанията по всички европейски фондове.

По думите му успоредно с това управляващите са постигнали забележително стабилизиране на финансовия сектор и са овладели кризата "КТБ", "която бушуваше месеци наред заради пагубното бездействие на предишното правителство", заяви още зам.-председателят на ГЕРБ.

Според него е недопустимо да се говори за реформи и да не може да се предприемат устойчиви мерки за почистване на речните корита и хиляди български граждани да бъдат заливани всеки ден.

„Със промените в Закона за водите държавата ще създаде необходимите механизми за контрол и адекватна реакция при нужда на всички водни съоръжения в страната“, заяви Цветанов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.04 2015 в 06:04

"След като за година и половина всички големи публични проекти бяха спрени или сериозно забавени, днес в България отново се строят пътища, пречиствателни станции, спортни зали и други, като по този начин страната ни си възвърна правото да се възползва от европйската солидарност", каза Цветанов.
Ами нещо да кажеш за икономика,култура, национално единение? Никой не дава пари ей така. В България единственото очевидно явление е гниенето. Значи дават пари за да не спре гниенето, стадото да мучи, но да не хвърля къчове, докато го изколят един по един. Кретен избран от лумпени!!!

22.04 2015 в 15:21

Не е нужно да си юрист, за да стигнеш до извода, че съдебната власт вкл. и прокуратурата би могла да стане политически независима, единствено ако по дефиниция тя не произтича от останалите власти - законодателна, изпълнителна и т. н. С други думи, нейните органи трябва да се избират не от парламента, а от съответните професионални гилдии. Друг е въпросът, каква е моралната зрелост на индивидите, съставящи тези гилдии. В крайна сметка какъвто е моралът на едно общество, такъв ще бъде и моралът на неговото управление. Но, така или иначе, по-добро решение няма !

22.04 2015 в 10:20

Ще е невероятно хубаво ако успеят да намалят мандата на главния прокурор и да създадат действаща като в Румъния съдебна система