БСП няма да подкрепят промени в Конституция

Ивайло Анев 17 април 2015 в 15:18 5080 21

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Лидерът на БСП Михаил Миков на пресконференция днес.

"БСП не одобрява евентуалните промени на конституцията", заяви лидерът на социалистите Михаил Миков на пресконференция днес.

По думите му не може промените  да се правят с лека ръка. 

Коментарът му идва ден след като премиерът Бойко Борисов заяви, че без промени в конституцията всяка съдебна реформа ще е половинчата. Тази сутрин депутатът от Реформаторския блок Петър Славов заяви, че след края на великденската ваканция депутатите ще започнат политически консултации за промени в конституцията.

Миков коментира и днешното дело срещу Цветан Цветанов, заявявайки, че се надява да му бъде гарантиран справедлив процес. Той изрази и надежда смяната на лицата в съдебната власт да не е свързано с нечие недоволство.

Социалистът съобщи и че следващата седмица БСП ще започне да събира подписи, за да може да се сезира Конституционния съд заради изтегления заем от 16 млрд. лева. 

Миков заяви, че партията му ще потърси подкрепата на АБВ, както и на други партии в НС, за да съберат необходимите 48 подписа.

Той се възмути от поредното поругаване на паметници у нас. По-рано тази седмица Паметникът на Съветската армия осъмна надраскан. Лидерът на левицата призова партиите да не приемат това като обикновен вандализъм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!