Депутатите започват консултации за промени в Конституцията

Ивайло Анев 17 април 2015 в 10:41 1931 3

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Част от парламентарната група на Реформаторския блок

След великденската ваканция депутатите ще започнат политически консултации за промени в Конституцията.

Това обяви депутатът от Реформаторския блок Петър Славов.

Коментарът му идва само ден след като премиерът Бойко Борисов заяви, че без промени в Конституцията всяка съдебна реформа ще е половинчата.

"Промените в Конституцията ще бъдат необходими, за да бъдат приети промените в Закона за съдебната власт. Очаквам тези два пакета да вървят паралелно. Вчера беше добър ден за българската съдебна реформа", отбеляза Славов днес.

Той подчерта, че за него е водещо е реализирането на съдебната реформа, а не подчиняването на един състав на ВСС, който да изкара мандата си.

Според депутата няма пречка тези хора, които са показали, че искат реформи, да се кандидатират и да бъдат преизбрани.

"ВСС беше избран с фарс. Тогава беше направен политически пазарлък. Как да се очаква тези хора после да бъдат активни, като собственото си експозе не можаха да прочетат", категоричен беше Славов.

По думите му на първо място ще започнат консултации в рамките на Съвета за развитие на управляващото мнозинство, на който да бъде постигнат първоначален консенсус между Реформаторския блок, ГЕРБ, АБВ и Патриотичния фронт и след това ще се търси подкрепата и на останалите политически формации до събирането на поне 160 народни представители за подкрепа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews