Георги Кадиев: Изключват ме от парламентарната група на БСП днес

OFFNews 10 юни 2015 в 00:10 8333 21

Снимка БГНЕС архив

Парламентарната група на БСП ще изключи днес Георги Кадиев от редиците си. Новината за заседанието на левицата в НС от 11,30 часа съобщи лично Кадиев на страницата си във фейсбук.

Причината за изключването на Кадиев е внесеният от него законопроект за агитиране на майчин език по време на предизборна кампания. 

Според написаното от Кадиев обаче "Законопроектът ми не е причината. Той е съвсем нормален. Убеден съм, че след 10-ина години ще се чудим как изобщо сме спорили за това. Както сега се чудим как е можело да се подкрепя робството, как бели и черни са били в различни градски автобуси, как жени не са били допускани в университет". 

Георги Кадиев написа още: 

Ще ви разкажа една история. През 70-е и 80-е инвестиционният фонд на Харвард инвестира милиарди в Южна Африка, подкрепяйки икономиката на апартейда. Дори когато други фондове изтеглят парите си, те остават. Печалбите са прекалено добри.
През 1999 обаче нещата са се обърнали. Харвард е срещу апартейда и кани като гост Нелсън Мандела, предлагайки му титлата "доктор хонорис кауза". Като извинение, но и умирайки от страх, че няма да приеме.
Мандела прие. Прости и продължи напред. Бях там, чух речта му.
Не може да изключваш депутат заради закон, който е внесъл. При това не лобистки, не корпоративен, а за човешки права. Абсурдно е.
Това е само поводът. Причината? Така и не я разбрах.
Каквото и да стане утре, помнете историята с Мандела.
Нещата се обръщат. 

Понякога утрото е по-мъдро от вечерта, коментира все още съпартиецът на Кадиев Кристиян Вигенин в социалната мрежа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!