"Ако БСП продължава така, след 5 години ще взима 1% на избори"

Симона Костадинова Последна промяна на 05 юни 2015 в 12:31 4758 12

Снимка БГНЕС

"Ако продължаваме по тоя начин, след 5 години ще сме на 1% и Лукарски ще е председател на партията - вървим по пътя на СДС със страшна скорост". 

Това коментира депутатът от БСП Георги Кадиев за БСП по повод информацията, че на лидера на БСП Михаил Миков е предлаган подкуп, за да не се кандидатира за председател на партията.

"В момента, в състоянието, в което е БСП, всякакъв разговор за такива неща е участие в сценарий срещу БСП. Ще предложа на колегите да оставим темата за след местните избори", каза той.

Според Кадиев в момента за БСП е "най-добре да не се занимава нито с Пленуми на истината, нито с разчистване на сметки", защото това щяло да доведе до срив на партията.

"Ако бях на мястото на Миков , бих оставил въпроса за след местните избори и тайничко бих махнал човекът, който е предложил подкуп", каза Кадиев като подчерта, че не той е предложил подкупа.

Кадиев каза, че няма представа кой е предлагал подкупи. Той допълни, че изнасянето на тази информация малко преди изборите е "поредното отстрелване на хора".

"Аз съм съгласен с Миков, че в момента върви сценарий срещу БСП, който е с участие на хора и от БСП, и извън нея", каза той.

Кадиев коментира и темата с споровете, които се разразиха в парламентарната група на БСП, заради законопроекта му за промени в Изборния кодекс, с който да се разреши предизборната агитация на майчин език.

"Моят законопроект е едно демократично действие. Може да не го харесвате, може да не му е времето, може да не е по процедура, но той е едно предложение, което е за защита на някакви човешки прави и свободи", каза Кадиев. Той подчерта, че вече е решил дали да оттегли проекта си, както го призоваха от БСП.

"Имам решение. Няма да кажа сега, но нямам колебания, знам какво е решението още от първия момент. Все пак ще обявя пред колегите решението си във вторник", обяви червеният депутат.

Той обясни, че ако не оттегли законопроекта, групата на БСП ще се събере и ще вземе решение дали той ще остане част от нея.

"Аз настоявам да е тайно решение, защото не искам после да кажат нещо. Нека всеки сам си вземе решението", каза той и обяви, че ако го изключат от групата най-вероятно ще напусне и парламента. Не е решил обаче дали би напуснал и самата партия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.06 2015 в 11:31

Не след 5 години, др. Кадиев, много по-скоро това ще е ФАКТ!!!

05.06 2015 в 21:23

Така, продължавайте да копате. И да знаете, че българският народ ви търпя прекалено дълго, за което си сърба и ще си сърба попарата много дълго време. Но другари вие необратимо отивате на бунището на историята, където ви е мястото.
Адиос, червени изроди!

05.06 2015 в 17:04

От неговите уста в божиите уши !?!

05.06 2015 в 16:53

Повечето зли неща рано или късно биват (само) унищожети. Прекрасни новини! :)

05.06 2015 в 14:39

Другарю Кадиев, от твоите уста в божиите уши! Айде от мен да мине, не 1%, може да хванете 2-3%. ;-))))
Ама колкото по-скоро се измете вашата шайка от Народното събрание и от живота в България, толкова по-добре.

За съжаление ДПС имат твърд електорат, защото резаните са прости и глупавички хорица. Но ако всички се обединят срещу тях, могат да бъдат държани в границите на 7-8% и от тях нищо да не зависи.

05.06 2015 в 14:06

Вземете ДПС с вас, като сте се запътили. Крайно време е за друга социална партия.

05.06 2015 в 13:59

//Бсп с 1% на избори е най доброто за България!//
Добро е, няма спор.Но най-доброто е 1% за ДПС.

05.06 2015 в 13:13

Кадиев, ти нали се готвеше за "кариера" в ДПС? Какво въобще те интересува резултатите на БСП?

05.06 2015 в 13:12

Хайде, хайде... цели 5 години... две ви давам :)

05.06 2015 в 13:11

БСП беше изядена и изметена от партията на ниския ешелон на дребните партийни секретари и зелените чорапи - ГЕРБ.

Кадиев не го знам какво сънува, но бившите партийци ясно виждат къде е парата. Единствените твърди бспари са от последното поколение, което израстна в края на соца, а те са към 60-70 и заминават.

Нови хора няма откъде да дойдат, щото от БСП не могат да им предложат нищо.

Дали е "хубаво" е отделен въпрос. Доминирането на държавата от герберастията, което ще се случи наесен ще ни остави без опозиция и изцяло в ръцете на чевръстите младежи около Боце, които по нищо не се различават от комсомолците като Кадиев.

Нема надежда.