„БСП е в тежка ситуация – интелектуално и социално“

OFFNews 15 май 2015 в 22:23 4284 10

БСП е в тежка ситуация – интелектуално, политически и социално. Това заяви пред БНТ депутатът от БСП Георги Кадиев.

Днес е модерно да си в ГЕРБ, но те не са партия, а строителна бригада, там няма никаква идеология, коментира Кадиев.

Той подчерта, че в БСП ситуацията е обратната – тя е партия с традиции и номенклатура, която обаче им висяла на вратовете като тежест. 

Кадиев е категоричен, че в партията са необходими промени.

Ако махнеш Драго Стойнев, трябва да махнеш и Михаил Миков. Ако Махнеш Михаил Миков пък, трябва да махнеш и Станишев и редица други, каза депутатът, като подчерта, че преди местните избори не е най-добрият момент за такива промени.

По повод предстоящите избори Кадиев заяви, че може да загубят изборите и да запазят партията или обратното. Според него БСП не трябва да се коалира, а да се яви на изборите със свои кандидати. 

Кадиев подчерта, че според него въпросът за хората, включени в списъка с посетители на Цветан Василев е маловажен, защото „дори и да питаме Цонев или който и да е друг какво е правил там, няма да ни кажат“.

Според него ситуацията в КТБ до голяма степен е свързана с лоши управленски решения. Ако беше махнат Искров, ако беше махната Нели Кордовска, нямаше да сме в тази ситуация, коментира той по повод изнесената информация за това, че договори за преференциални депозити са променяни на обикновени, за да могат собствениците им да получат пари от Фонда за гарантиране на влоговете.

Георги Кадиев се върна и към избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Сутринта ни казаха, че трябва да гласуваме за Пеевски и ако не гласуваме, до обяд пада правителството. По-добре да беше паднало правителството. Тогава щяхме да излезем и да кажем, че правителството падна, защото не искахме да изберем Пеевски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!