Гаф изкара 731 хил. гласа за ГЕРБ във Варна

Последна промяна на 20 май 2013 в 18:41 4316 3

Резултатите в сканираните протоколи.
Резултатите в сканираните протоколи.

В сканирания протокол на Районната избирателна комисия (РИК) във Варна е записано словом, че за ГЕРБ са гласували 731 хиляди души, откри сайтът "Варна утре".

По официални данни в избирателните списъци във Варна има общо 408 532 души. 

Цифром обаче резултатът на ГЕРБ е изписан в сканирания протокол като 731 63 и явно става въпрос за неграмотно разчитане на цифрата заради неправилно поставения интервал (подобна грешка е направена и за резултатите на "Атака").

Въпросът е обаче защо има разминаване с 8 броя с окончателните резултати на ГЕРБ, публикувани на сайта на ЦИК за район Варна, където гласовете за партията на Бойко Борисов са се увеличили на 73 171.

"От вас разбирам за това разминаване от 8 гласа, не съм го забелязал. Обяснявам си го с техническа грешка в резултата на преумора", коментира за OFFNews председателят на РИК-Варна Кристиян Богоев. 

Молим читателите на  OFFNews да ни подадат сигнал, ако забележат разминаване между сканираните протоколи и официалните данни по райони, публикувани на страницата на ЦИК.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.05 2013 в 13:52

Кога криминално проявеният Цветанов ще бъде приведен в ареста на Развигор? Докога ще чакаме?

20.05 2013 в 23:41

Знаем какво казва народа:"Ако не храниш своя армия, ще храниш чужда". Тъй нареченото БСП, което само казва, че е БКП, което направи всичко възможно от 1989г. до днес да останем и без армия,какво друго може да се очаква от такива недоразумения, освен да седнат на една маса и да се съюзят с такива които се водят не българи. Тези чии интереси се очаква да защитят?Колкото до Волен Сидеров ако седне до тях, даже и да е в гръб, освен, че ще се озове с фес на главата, програмата му ще бъде провалена и като съучастник, ще трябва да даде обещаната си глава на тези които гласуваха за него. ГЕРБ, нямат работа в Парламент в който са такива алабарековки "народни" представители.Волен,сигурно не осъзнава,но се e озовал в една компания с обслужващия персонал(БСП) на тъй наречените от него колонизатори на България,на които помогнаха и от "CNN",за да фалшифицират и манипулират изборите в техен интерес. Сидеров, ако не избяга на време и него ще го окалят здравата.

20.05 2013 в 19:35

Вони,...и се надявам на будни журналисти и хора на които им пука да ИЗКАРВАТ "кирливи ризи" и на мислещите да предприемат действиа и се осъществи ПРОМЯНА за която болшиството бленува