Quantcast

Ердоган вероятно ще подкрепи партията на Лютви Местан

OFFNews Последна промяна на 10 февруари 2016 в 20:42 4389 10

Снимка Архив

"Турският президент Реджеп Ердоган вероятно ще подкрепи открито Лютви Местан и новосформираната му партия ДОСТ", заяви председателят на Дружеството за подпомагане на българските изселници в Истанбул Неджиати Барлас пред "Дарик".

Барлас е на мнение, че Ердоган счита всеки, който не подкрепя Местан, за противник на Турция.

Той обясни, че в Турция има разцепление на организациите на българските изселници. Повечето от тях застават зад Ахмед Доган, но не липсва и подкрепа за Местан.

Според Барлас Лютви Местан е много уважаван политик, но не е лесно да се ръководи партия като ДПС и Доган е заподозрял външна намеса в управлението, заради което е взел мерки. В една партия, например партията на Ердоган, ако някоя друга държава или някой друг се опитва да се бърка, ще се вземат мерки и вероятно Ахмед Доган не е искал да позволи партията му да се разпадне.

Попитан дали счита, че новата партия на Местан ще е турска, както я определиха анадолските медии, той каза, че няма да е такава, но ще бъде подкрепяна от правителството в Анкара.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.02 2016 в 09:52

съгласен съм с Ицо.. работата мирише на разделяй и владей. заедно ще обхванат по голям електорат. доган ще си получи турската подкрепа под масата през местан. всичко е един голям театър и билетчето е 11лв.

11.02 2016 в 08:24

Да направи партия ДОМУЗ, мангала мръсен.
Забравя май, че за всяко прасе идва Коледа, а за всяка овча глава - байрам.

11.02 2016 в 00:37

Осъзнайте го! Ако Доган действително не беше още дружка на Местан нямаше по всички зависими медии да се тръби за новия му проект. В канал едно се насраха да го коментират и да канят гости, които да го хвалят.

Истината е една след като е ясно и герб видно го доказаха че могат да редактират безнакказано вот на изборите е много по хитро ДПС да съберат повече като сбор от две партии вместо самичко ДПС да стои подозрително като втора сила. Видяхте и с бсп и абв. Сега гоце командва кабинета, реди съдебна реформа, предложи бна боко бокова, а нямаше как да стане през бкп, защото то се прочиства за нов редактиран вот след ктб. Схемите не са за пари, а за влияние в управлението и изолиране на без друго единиците неудобни. Колкото повече партии имат в топ 6 толкова по добре. В момента са 99% калинки.

10.02 2016 в 22:48

И трябва да се впечатлим от това ли?
Турците, които вярват на турската управа са на преклонна възраст също като БеСеПейските бабички и дядовци. На младите туркопроизходни български граждани им е през половите прибори кого ще подкрепи Ердоган.
Но пък събитието би било добър повод за ново отклоняване на вниманието. Очаквайте го!

10.02 2016 в 21:12

най -сетне тъпия комунист меди доганов си намери майстора...

10.02 2016 в 21:06

Турците са интересчии. Зависи кой колко ще даде.

10.02 2016 в 21:03

​Мисля, че „скандалното” отделяне на Лютви Местан от Ахмед Доган е пореден театър на задкулисието за мобилизиране и оползотворяване на разочарования стремително смаляващ се мюсююлмански етничеси вот. Така чрез старата партия на агент Сава и чрез новата партия на агент Павел той ще бъде отново прибран в парламентарната мрежа на задкулисието. Иначе кой би позволил на Местан да изгражда необезпокоявано свои структури из страната за сметка на ДПС ? Абсурд !

10.02 2016 в 21:00

Найс, както има българи българофоби с русофилска и русофобска сексуална ориентация, така ще има и такива помаци.

В следващия парламент да си пожелаем и бокоонанистите да се разцепят, поне по линия на фондовете.

10.02 2016 в 20:59

Да приемем тогава , че кметовете и общинарите дето са по 4-5 мандат , и които се откъснаха със Местан , ще бъдат подкрепени от него ?
Излишно е да питаме , дали тези места ще бъдат считани за български и дали въобще държавата ще има какъвто и да е контрол над тях .
Това показва абсолютна зависимост на службите и на управляващите , югоизточна България бе окупирана от Турция пред очите ни , а дебелогъзите гниди в парламента раздават големи порции от това което остана .
Като за последно !!!!!!

10.02 2016 в 20:50

Ердоган веорятно ще подкрепи партията на Ердоган.