Quantcast

Местан обявява новата си партия другата седмица

Симона Костадинова Последна промяна на 05 февруари 2016 в 14:20 3516 7

Снимка БГНЕС

Бившият лидер на ДПС Лютви Местан ще обяви новия си политически проект в началото на следващата седмица - понеделник или вторник.

Това заяви пред журналисти в парламента отцепилият се от ДПС колега на Местан Хюсеин Хафъзов. Той обаче не даде подробности за проекта и обясни, че конкретиката ще бъде представена другата седмица. Местан и последвалите го депутати вече са се спрели на няколко варианта за име на новата формация.

За разлика от първите му медийни изяви след раздялата с ДПС, Местан ще обяви политическите си планове в София, а не в Кърджали. 

По думите на Хафъзов новината, че Местан ще създава "турска партия" е грешка и лоша журналистическа интерпретация, която най-вероятно е тръгнала от турските медии. Той обясни, че действително колегата му Айдоан Али е в Турция, но не е отишъл там, специално за да обявява новия проект на Местан, а по друга работа. Въпросът за новата партия вероятно е бил зададен на депутата по време на пресконференция.

"Али е обявил създаването на новата партия с думите, че се учредява нова политическа формация, но не е споменавал думата турска. Това е интерпретация на ваши колеги, които най-вероятно по сходство, както много често и некоректно споменават ДПС като турска партия, така и тези които се отделихме от ДПС биваме обявени за политици, които които ще създават нова формация - най-вероятно турска партия. Това е некоректно", каза Хафъзов.

Според него интерпретацията е била заради това, че един от приоритетите на новата партия ще бъде защитата на малцинствените права, включително на турския етнос.

Вчера държавното радио в Анкара съобщи за намеренията на Местан, като се позовава на шуменския депутат Айдоан Али, който напусна ДПС с Местан в края на миналата година. Али пристигнал в Турция "за различни контакти в Одрин".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.02 2016 в 21:54

"Али е обявил създаването на новата партия с думите, че се учредява нова политическа формация, но не е споменавал думата турска. Това е интерпретация на ваши колеги, които най-вероятно по сходство, както много често и некоректно споменават ДПС като турска партия, така и тези които се отделихме от ДПС биваме обявени за политици, които които ще създават нова формация - най-вероятно турска партия. Това е некоректно"

МНОГО УБЕДИТЕЛНО! !!! Щом не е споменавал, как ще е турска, това е некоректно :-)

05.02 2016 в 17:37

Раданя ще участва ли поравно с местаня в партията?

05.02 2016 в 16:43

Проектът на ДС "Етнически мир срещу пари" е на път да се пропука. Дали чрез Местан или чрез някой друг, турската държава няма да спре опитите да влияе на турското малцинство. Дългосрочното положително развитие за България минава само през повторно "демократизиране" на комшиите. Уви, подобни тенденции не се очертават в обозримо бъдеще. Лошо.

05.02 2016 в 16:39

ТУЙ ЩЕ Е ПАРТИЯ НА ВАКАНЦУВАЩИТЕ.

05.02 2016 в 15:13

@Гочо
Спокойно бе Гочо ли Мунчо... На този циганин партията ще евроатлантическа само на хартия! Рубладжийските идиотизирани боклуци ще продължите да доминирате!

05.02 2016 в 14:44

Нов евроатлантически проект,чудесно,всички либерални толерасти са във възторг от новината ;)!!!!

05.02 2016 в 14:37

в родината си говорим истината а тук мажем ли мажем.
що се хабите, ви се чудя, за толкова години не се ли научихте - нито тиквон, нито комунетата нито царчето, никой не го вълнува, че ще сте неконституционна партия като д(п)с. даже и бялата златка е в киреча с вас. единственото което ги вълнува е да си плащате. пък вие доста откраднахте, та се съмнявам да има проблеми с разплащанията. очевадно партията си ви е турска. та пак да попитам - що са хабите?