Лютви Местан: Правя нова партия, речта на Доган свали маските

OFFNews 09 февруари 2016 в 08:04 7334 17

Създавам нова партия, не като отговор на нападките срещу мен и моите колеги. В България има нужда от либерален политически субект, "Демократи за отговорност, свобода, толерантност" - ДОСТ, е името на формацията.  

Това заяви бившият лидер на ДПС Лютви Местан по Нова тв. Чудесно е, че асоциацията е с турската дума за приятел "дост", подчерта той. 

Атаките срещу мен преминаха всички политически, морални и човешки граници. Не пощадиха и семейството и децата ми. Аз се оказах предател и тоталитарен лидер, заяви Местан. Но не съм тук за да отговарям на медийните бухалки, допълни той. Аз мога да нося на бой, защото не съм бил галеник на съдбата.

Речта на Ахмед Доган е стратегическа грешка, заяви Местан. Разцеплението в ДПС настъпи след нея, 40 дни вече обикалям страната и регистрирам критична маса избиратели, които не споделят тезите на Доган и се чувстват непредставени от ДПС, каза още бившият лидер на партията. Той припомни изказването си "Мога да бъда изключен от ДПС, но не мога да бъда изключен от идеите си". Тази реч свали маските, каза още Доган. 

Крайно неприемливо е изречението от речта, в което се говори, че ако някой от ЕС говори за приоритет на свободата, значи не познава реалността, заяви още Местан. 

Той подчерта, че е от малкото, които са от 20 години в политика, и още живее на квартира в София. 

По въпроса за олигарсите в България Местан коментира, че премиерът Бойко Борисов е „най-компетентен да назове имената им”. „Ще участвам в разговор за окончателното падане на маските, но в него трябва да се включат само партии, готови за катарзис”, категоричен бе Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!