ЕП иска спиране на евромилиардите за корумпирана България

OFFNews Последна промяна на 03 април 2014 в 14:53 13139 58

Европейският парламент

Европейският парламент призова Европейската комисия сериозно да разгледа въпроса дали да не бъдат спрени всички еврофондове за България. Препоръката, която няма задължителен характер, е записана в приетия днес доклад на комисията по бюджетен към ЕП за изпълнен на годишният бюджет на Евросъюза за 2012 г.

В специална точка, озаглавена „Липса на напредък в България“, докладчикът Маркус Пийпер (ЕНП) припомня остро критичния мониторингов доклад за България от януари тази година и предлага ЕК да преразгледа генерално евросубсидиите за страната.

„Комисията да възприеме решителна позиция по отношение на България и сериозно да разгледа въпроса дали при тези обстоятелства изобщо е възможно използването на средства на Съюза съгласно правилата“, пише в доклада.

„Ако няма реформи и няма напредък, е възможно да се стигне до спиране на европейските фондове", коментира днес координаторът на групата на ЕНП в бюджетната комисия Ингеборг Гресле на пресконференция в Брюксел.

"ЕС има много финансови проблеми и съществува дебат по какъв начин да се разпределят средствата. България рискува да изгуби пари, защото други ще ги вземат", каза Гресле. И добави: проблемът е, че в България има липса на политическа култура, което е пряко следствие на 50 години комунизъм.

"Трябва да построим политическа система. Има много възможности и потенциал, стремеж към по-добър живот на хората. Явно политическата ситуация е в тежест и съм учудена от това как дори нови лица в политиката изключително бързо губят доверие", каза Гресле.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.04 2014 в 14:24

Докато това долно племе българско не бъде дресирано...бой, е*ане и сръбска музика...1300 г. са малко униженията, робството и зависимостите. България била малка страна...а Швейцария, Австрия, Лихтенщайн, Монако, Люксембург..те са по-малки, ама никой народ не им се подиграва и не ги мачка , нали?!? Не числеността е проблема на българина, а манталитета долен, страхлив и продажен!!!

05.04 2014 в 11:10

НАПРЕД ДРУГАРИ

към "СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ"!!!

04.04 2014 в 20:21

Де ги тез милиарди, нема да е лошо първо да дадат,че да има кво да спрат!

04.04 2014 в 00:47

вечното БКП ...

... хахахахахахахаха

... има - няма 70 години...

полудехте ли... баба ми е на 94, да е жива и здрава, да иляди...

... бой по поганците, брей... стига сте им се връзвали на лафовете за демокрация...

... съдете ги за всичко... както плащате данъци за "ваичко"... прочетете какво пише в книжката... и искайте... срок 3 дни за (некаква бележка)... не са готови... в съда... и т.н. за 6 месеца сме ги " свършили", хем по правилата... ма тряаа бързо, щото правилата се менят... иначе си страдаме по отделно... и си съчувстваме.... също поотделно... и да знаете едно! от мен... полицаите! и политиците - не са хора - гадини са, необразовани, мързеливи и лакоми за пари и власт... мафия!

... хахахахахахахахахахаха

03.04 2014 в 23:59

балкански,

разкажи ни за твоята ценностна система. тук само плюеш и отричаш. кажи ни каква е твоята житейска философия плс!

03.04 2014 в 23:44

Ей, кашкавал балкански!
Скоро ще си търсиш нова работа!
Само не знам кой ще те вземе!

03.04 2014 в 23:40

@Милен Атанасов
Така наизуст най-обичате да говорите.
Ма то не ви плащат да мислите де. Има едно животно, казва му се European Commission - Financial report.
E не е като опорни точки де...
Всичките ви червени шмекерии ги знаем наизуст вече.
ОСТАВКА И СБОГОМ!

03.04 2014 в 22:19

Атилчо :)

... http://www.youtube.com/watch?v=c6qo6vwE-nI

;)

... хахахахахахахахаха

03.04 2014 в 22:15

WANTED...


... плащам награда 100 (грешни) лева
за АйПи-аддреза на бълхански

... sashosl@abv.bg

03.04 2014 в 21:37

*бах ви и големите защитници на еврогейските "ценности". Сичко на сичко един трол с 3 ника. За това ли плащат педероатлантическия блок и дедо Шорош толкова пари бе, калпазани с калпазани, само Путин за вас, хахаха...