Quantcast

Шулц: ЕП няма препоръка за спиране на фондовете за България

OFFNews Последна промяна на 02 април 2014 в 21:30 2907 3

Мартин Шулц

Европейският парламент няма препоръка за спиране на средства за България.

Tова обяви председателят на ЕП Мартин Шулц след среща с президента Росен Плевнелиев.

„Комисията да възприеме решителна позиция по отношение на България и сериозно да разгледа въпроса дали при тези обстоятелства изобщо е възможно използването на средства на Съюза съгласно правилата“ - подобно предложение към Еврокомисията фигурира в нов доклад на германския евродепутат Маркус Пипер (ЕНП).

Докладът, който ще бъде гласуван утре, е за освобождаване от отговорност на Еврокомисията за изпълнението на бюджета за 2012 г.

Неласкавата препоръка, касаеща България, е в параграф, красноречиво озаглавен „Липса на напредък в България".

Авторите на текста заявяват, че приветстват критичните изявления на ЕК в доклада за напредъка от януари относно събитията в България, изразяват „дълбока загриженост относно липсата на напредък съгласно датиращия вече от седем години Механизъм за сътрудничество и проверка, продължаващото силно разпространение на корупцията и наблюдаваното в страната принципно затруднение за разпределяне на отговорности и коригиране на грешки“. В заключение те призовават Еврокомисията да прецени дали изобщо България следва да получава средства от европейските фондове.

Докладът няма законодателна стойност, както и съдържащите се в него препоръки, заяви Шулц.

Това не означава, че въз основа на него ще бъде предприето незабавно спиране на европейските средства, поясни той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.04 2014 в 09:39

Хахаха, аз вчера какво ви казах, че един другар на Боци от ЕНП е направил това изказване, в следствие постоянните плачкания и натяквания на Боцко, че не е на власт, и че това изказване няма никаква стойност.Ще му се Бочко, той ако можеше,не фондовете да спре, ми и турската армия би поканил да му организира преврат,само и само пак да е на власт.

02.04 2014 в 23:51

ХАХАХААА

"Докладът няма законодателна стойност...

Това не означава, че въз основа на него ще бъде предприето НЕЗАБАВНО спиране на европейските средства..."

смех смех

02.04 2014 в 23:24

Абе, оф, защо пропускате най-важното- култовата реплика на Шулц "кой е този Сидеров"?И обяснението на Президента, че това е оня, заради който, на откриването на 42 Народно събрание, посланиците на ЕС напуснаха залата??? ОФЧЕТА, недоварени картофчета, нищо случайно няма, нали така? Айде да не си корегираме рейтингите, а?