Енергийният министър предлага ДКЕВР да мине към парламента

OFFNews Последна промяна на 15 август 2014 в 16:16 2996 2

Васил Щонов

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да мине към Народното събрание. Това предложение се обсъжда в Министерството на икономиката и енергетиката, съобщи енергийният министър Васил Щонов.

Очаква се следващите седмици да бъдат направени първите стъпки за създаване на енергиен борд.

По повод проекта „Южен поток“ Щонов обяви, че проектът трябва да бъде реализиран и по него няма почти никакъв риск за държавата. В момента работим за това как проектът да отговаря на изискванията на ЕС и как да бъде структуриран така, че държавата да извлече максимално ползи от него, посочи Щонов.

Относно възможното спиране на транзита на газ през Украйна след решението за въвеждане на санкции срещу Русия, което ще засегне България и още 15 държави, министърът обясни, че страната ни разчита на хранилището в Чирен, което според експерти в момента е на 75% пълно. В зависимост от климатичните условия ще ни стигне за между 60 и 120 дни, посочи Щонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.08 2014 в 20:14

Не разбирам каква е тая мания в България да не се поема отговорност. ДКЕВР към парламента....или независима...що за тъпотия.

България има изпълнителна власт в лицето на правителстовото. Това правителство трябва да носи отговорност!!! Не може да се размива тази тоговорност с тъпизми като независими агенции и избор на ръководители за 50 години като в МВР.

Правителството назначава и уволнява по усмотрение всички шефчета на разни агенции и главния прокурор и отговаря за стратегията и тактиката на тези органи....това е отговорност.

Сега главния прокурор не го контролира никой и никой не носи отговорност освен него а той има безграничен имунитет....що за тъпизъм

ДКЕВР е независима....тъпизъм. Какво значи независима комисия за надзор? Защо тая комисия въобще трябва да съществува ако министрите не отговарят за нея пряко, но могат да и оказват натиск......(ако е в праламента е ясно че мнозинството дето е зад правителстовото, ще оказва натиск от името на правителството и както стана последната година сектора бе докаран до фалит - за да свалим цената на тока с 5%)


Бойко Борисов супер мнгоо кефи че говори в 1-во лице единствено число. Ако се издъни ни е ясно кого да бием, е..ем, бесим и т.н. Всички политици трябва да са така. Държавната система също. Всеки е на някаква позиция и бидейки там носи 100% отговорност и ако се издъни майка му жална.

това е демокрация.

Нащо е система за подкрепа на колективна безотговорност....после що имало корупция...ми то като никой за нищо не носи отговорност дреме му на шмайзера какви ще ги натвори....

Гафа с г-н Танов според емн беше простим, но тая глупост за мен е тотално непростима!!!! Ето заради подобни тъпизми България е на това дередже. Тоя министър според мен да си оди преди да го подхванем со камъне и дръве.

15.08 2014 в 16:44

Пълно безумие! ДКЕВР регулира пределни цени, разходи, които се включват в цената и т.н. Няма никакво отношение към дългосрочни стратегии или нещо определящо развитието в сектора. Тя е инструмент на изпълнителната власт за осъществяване на политиката. Независимо за коя власт става въпрос и трябва да действа бързо и оперативно. Дори още по-бързо от колкото сега. Преминаването на ДКЕВР към Парламента само ще усложни начина на функционирането йм но за сметка на това няма да й донесе допълнителен авторитет или доверие.