Щонов: Искам енергиен борд. Стойнев: Внимавай с консултантите

Георги Савчев 06 август 2014 в 15:04 6404 8

Искам да направим енергиен борд, в който да се включат всички участници на енергийния пазар. В борда ще бъдат включени и експерти от Европейската комисия, Европейската банка за възстановяване и развитие и Световната банка, което ще спомогне за широк публичен дебат.

Това обяви на церемонията при приемане на поста министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов.

Вече бившият икономически министър Драгомир Стойнев обаче веднага го посъветва да внимава с външните консултанти и в енергийния борд да няма служители на ВЕИ сектора.

Щонов поиска седмица аванс от журналистите, за да се запознае с реалната ситуация на пазара - "не само в енергетиката, но и в икономическия сектор".

Той обеща пълна информация за големите енергийни проекти - газопроводът „Южен поток“ и изграждането на седми блок на АЕЦ „Козлодуй“. 

Приоритет за новия икономически министър ще е и развитието на бизнеса за малките и средните предприятия и осигуряването на средства за тях по европейските програми. 

Причините за спирането на процедура по оперативна програма „Конкурентоспособност“ трябва да се изяснят. Парите от Европа са много важни за нас, те допринасят за устойчивото развитие на страната, допълни Щонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови