Quantcast

Щонов: Искам енергиен борд. Стойнев: Внимавай с консултантите

Георги Савчев Последна промяна на 06 август 2014 в 15:04 5483 8

Искам да направим енергиен борд, в който да се включат всички участници на енергийния пазар. В борда ще бъдат включени и експерти от Европейската комисия, Европейската банка за възстановяване и развитие и Световната банка, което ще спомогне за широк публичен дебат.

Това обяви на церемонията при приемане на поста министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов.

Вече бившият икономически министър Драгомир Стойнев обаче веднага го посъветва да внимава с външните консултанти и в енергийния борд да няма служители на ВЕИ сектора.

Щонов поиска седмица аванс от журналистите, за да се запознае с реалната ситуация на пазара - "не само в енергетиката, но и в икономическия сектор".

Той обеща пълна информация за големите енергийни проекти - газопроводът „Южен поток“ и изграждането на седми блок на АЕЦ „Козлодуй“. 

Приоритет за новия икономически министър ще е и развитието на бизнеса за малките и средните предприятия и осигуряването на средства за тях по европейските програми. 

Причините за спирането на процедура по оперативна програма „Конкурентоспособност“ трябва да се изяснят. Парите от Европа са много важни за нас, те допринасят за устойчивото развитие на страната, допълни Щонов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.08 2014 в 23:18

Дори да си ангел, винаги ще се намери някой, който не харесва шума от крилете ти.

07.08 2014 в 19:55

Е не съм казал, че е грозна де, тая "Неделя", или "Нели", или "Недялка", или каквато и да била там.

Даже обратното, писах че определено "лови око". А клюките за нея тук ги пусна потребител "ВИКТОР", само го цитирах.

Един вид, за пълнота на картината. Обществеността трябва да бъде информирана. Клюкарстването си е открай време уважавана институция. Иди после доказвай, че нямаш сестра, хахаха...

07.08 2014 в 11:09

Няма да му е лесно на новия министър. Успех, дано е принципен. А колкото до докторката Неделя Щонова, ако му е сестра, та тя е прелестна. От 10 години прави най-смисленото и полезно здравно предаване у нас. Но... Както се казва - за да ти завиждат, трябва да се потрудиш. Пълно е с идиоти и хейтъри, Боже...

06.08 2014 в 19:33

Добре че този некадърник Стойнев си събра партакешите най-после.Той и екипа му съсипаха Оперативна програма "Конкурентоспособност", където са парите от Европа за подпомагането на малкия и среден бизнес в България.Програмата имаше шансове да завърши, като отличник в сравнение с другите, но вместо това сега е в окаяно състояние.
Първата работа на новия министър трябва да е да уволни неадекватната директорка Ели Милушева, която оглавява дирекцията по еврофондовете в МИЕ. Също така трябва да се ускори работата по стартирането на новата оперативна програма за периода 2014-2020 г.

06.08 2014 в 19:15

Професор Балкански, ти си голям глупак! И тъпа клюкарка, за да допълним картината.

06.08 2014 в 18:47

Както писа тук един колега: "Никой не си избира семейството".

Сестра му по рождение се казвала Недялка Щонова, след това станала Нели, а после - Неделя, и била доста известна в Кючук Париж. Превъзбудена водеща на здравни предавания по кабеларки. Изключително "общителна", особено по мъжка докторска линия.

Както писа цитирания източник: "...много всеотдайна в контактите". Иначе, била омъжена за прикритие за дядко арх. Маринов, бивш фактор в Пловдив. Много хора я били наричали "КУРнелия", ако са хора прецаканите съпруги.

Това според потребител "Виктор" де, не знам дали е вярно. Секи случай момето лови око.

06.08 2014 в 18:22

По-добър министър на енергетиката от Стойнев не сме имали досега. Разбира се трябва да е и по-добър.

И не мога да повярвам на очите си , че герберастката подлога плевела назначи тоя пълен кретен от близу, който иска да загроби Българската енергетика към америка(ес). Пълен тъпак. Добре че след няколко месеца пътува.

06.08 2014 в 17:44

Стойнев, твоят осъждан гуру Георги Христозов потопи енергетиката с 2 милиарда за една година. Как имаш наглостта да съветваш изобщо.