ЕК отпусна близо 105 млн. евро за най-бедните българи

OFFNews 05 декември 2014 в 19:02 1944 2

Европейската комисия прие оперативна програма за подпомагане на най-бедните българи.

Програмата е за периода 2014 – 2020 г. и е за 104,8 млн. евро, към които ще се прибавят и 15 млн. евро от държавния бюджет.

Фондът ще финансира в България раздаването на индивидуални пакети с хранителни продукти, както и на топла храна от социалните кухни. Освен това е предвидено финансирането и на редица социални услуги.

Изпълнението на дейностите, насочени към най-бедните българи, ще започне още през тази зима, като ще бъдат организирани от общините и техни партньорски организации.

Хранителни помощи ще получават социалнослабите, пенсионерите с ниски пенсии, хората, които получават енергийни помощи, както и тези, чийто доход е по-нисък от минималния доход.

Топла храна ще се предлага и на бездомните хора, както и на пострадалите от природни бедствия и извънредни ситуации.

Приветствам горещо програмата на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се за България. Програмата ще помогне да се намали броят на хората, които страдат от материални лишения, заяви еврокомисарят по заетостта и социалните въпроси Мариан Тисен.

С програмата ще се осигури спешна помощ на хората в най-неблагоприятно положение и ще допринесе за напредъка на България до постигне целта до 2020 г. 60 000 души да преодолеят прага на бедността, посочи Тисен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!