Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Единствено Сидеров от Обединените патриоти доволен от оставките на тримата министри

OFFNews 31 август 2018 в 18:10 2313 0

Волен Сидеров е единственият съпредседател на "Обединените патриоти", който одобрява оставките на тримата министри и няма критики към коалиционния партньор във властта ГЕРБ. 

ВМРО и НФСБ вече съобщиха, че не са били информирани предварително за рокадите. Поотделно двете партии заявиха, че не са съгласни с оставките на вътрешния министър Валентин Радев, на транспортния Ивайло Московски и на регионалния Николай Нанков. От формацията на Каракачанов искат извънреден коалиционен съвет, за да получат обяснения. Валери Симеонов пък обяви, че от НФСБ ще мислят дали да не напуснат управлението на страната. Сидеров обаче е доволен от решението на премиера за оставките. 

"С премиера Борисов се чухме наскоро. Той е в правото си да сменя министри. B случая те са от квотата на ГЕРБ, а не от тази на патриотите, за да имаме претенции. Аз мога да кажа, че съм подготвен за тези смени, с оглед на ужасната трагедия край Своге. Смяната на тези министри ще отговори на обществените настроения. В случая сме свидетели на една оптимизация на състава на правителството и не трябва да имаме притеснения, че това ще се отрази зле. Оставките не трябва да са повод за истерия", написа той в страницата си във Фейсбук. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews