ВМРО изненадани от министерските оставки, искат спешна среща с ГЕРБ

OFFNews 31 август 2018 в 15:43 5024 0

ВМРО били изненадани от оставките на тримата министри и настояват за спешна среща с ръководството на ГЕРБ и извънреден коалиционен съвет. 

Това се разбра от думите на зам.-председателя на ВМРО и депутат от "Обединените патриоти" Искрен Веселинов. Партията на вицепремиера Красимир Каракачанов иска спешна среща с коалиционните партньори, на която да бъдат представени мотивите за оставките на министрите на транспорта Ивайло Московски, на регионалното развитие Николай Нанков и на вътрешните работи Валентин Радев.

Според ВМРО трябва да се отговори и на въпроса дали така ще бъдат решени проблемите, или това ще ги забави. 

"От ВМРО заявяваме твърдо, че трябва да бъде поета отговорност от абсолютно всички, които са виновни за инцидента. Притесняваме се обаче да не остане недовършено разкриването на истински отговорните лица от този бърз политически ход, който цели очевидно да се намали общественото напрежение", каза Веселинов, цитиран от БТА.

Веселинов каза още, че като председател на парламентарната комисия по регионална политика е с "изключително добри впечатления от работата на министър Нанков" и неговата оставка не е добра новина за сектора.

По думите му от ГЕРБ не са имали предварителни консултации по темата нито с ВМРО, нито с някой от останалите коалиционни партньори в управлението - Атака или НФСБ.

От ВМРО подчертават, че уважават правото на ГЕРБ да излъчва и да сменя своите министри, но тук се касае за важен проблем.

"Целта не е бързият ефект и туширане на общественото напрежение, а максимално бързо да се вземат мерки от структурите на властта, за да бъдат решени проблемите завинаги", каза Веселинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!