ДСБ няма да номинира кандидат за президент на РБ без съюзен конгрес

OFFNews 03 юли 2016 в 19:54 2356 2

ДСБ няма да предложи кандидат за президент на Реформаторския блок, ако общата дясна номинация не бъде утвърдена на съюзен конгрес на Блока, съобщиха от партията.

При различна от тази процедура в партията са на мнение, че кандидат-президентската двойка на РБ трябва да бъде излъчена от Гражданския му съвет. 

С позицията си ДСБ изразява разочарованието си от "отказа на една от партиите да участва в съюзен конгрес". Името на партията не се споменава, но явно става въпрос за ДБГ, тъй като такава позиция беше изразена именно от партията на Меглена Кунева.

От ДСБ призовават всички депутати от РБ да подкрепят предложените от тъмносините народни представители промени в закона за съдебната власт, с които към фигурата на независим зам.-главен прокурор да се създаде антикорупционно звено по румънски модел.

Позицията на ДСБ идва дни след решението на СДС да не излъчва кандидат за президент на Реформаторите. 

Кунева пък изрази надежда да се стигне до обща номинация на РБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21668

2

Руслан

03.07 2016 в 22:29

Деа циркаджиите му деа. Бовре че бай Неделчо се отърва от вас дето правихте името му за смях.

29585

1

Izalina

03.07 2016 в 22:28

Голяма загадъчност цари из управляващите "сили", голямо опипване на почвата. По-витиевати послания от днешните отдавна не бяхме чели. А, изчакайте да свърши лятото и тогава пак почнете да приказвате за президентски избори, м? Явно сте неподготвени в момента, няма смисъл.
 
X

Да помогнем на украинските деца!