Кунева за отложената прокурорска мисия: ЕК забавя, но не забравя

ОFFNews 01 юни 2016 в 13:26 2330 1

Вицепремиерът Меглена Кунева коментира отлагането на посещението на европейските експерти, които ще правят независим анализ на прокуратурата у нас, с думите "ЕК забавя, но не забравя".

По време на днешния блиц контрол в парламента тя коментира, че няма нищо притеснително в забавянето с няколко седмици на посещението. Тя подчерта, че мисията ще се състои, като прокурорите от Великобритания, Германия, Испания и Холандия ще проведат интервюта с представители на различни организации, както и ще прегледат нормативната уредба, с която работи прокуратурата.

"Остават за доуточняване голяма част от техническите подробности в методиката на работа на мисията, както и работните срещи на експертите. Партньорите ни от Европейската комисия прецениха, че е по-добре мисията да бъде отложена с няколко седмици", обясни тя.

Кунева подчерта, че са били преведени на английски език на актове, свързани с посещението на европейските експерти.

Тя обясни, че задачата на експертите е да съберат мнения за структурния и функционалния модел на държавното обвинение – йерархията, специализираните структури, интегритета, прозрачността и натовареността. По думите ѝ експертите ще разгледат и работата на прокуратурата по няколко конкретни дела.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!