ДПС: Симпатизантите ни могат брутално и агресивно да защитят властта

OFFNews 20 юли 2013 в 18:18 23420 74

Тунджер Кърджалиев
Тунджер Кърджалиев

„Ако обществото се успокои, ще забележи неистовия порив на правителството да изпълни ангажиментите си, поети в предизборната кампания“. Това каза днес депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев, цитиран от Фокус.

Кърджалиев изтъкна, че настоящата власт е легитимна, избрана на демократични избори и заслужава толеранс от страна на обществото, за да покаже какъв е потенциалът и какви са възможностите на настоящото правителство. По думите му, период от 6- 12 месеца би загатнал и би прокарал началните планове, би говорил за възможностите, за капацитета на едно правителство, а пълната картина се получава поне след 1-2 години управление.

Относно продължаващите улични протести, д-р Тунчер Кърджалиев коментира, че всичко това е „много необичайно, парадоксално за една демократична политическа система“. В една демократична държава винаги може да има такива процеси, априори, но обикновено зрелостта на тази демокрация коригира всички недъзи, или поне в кратко обозримо бъдеще ги прави общоприемливи за по-голяма част критична маса от обществото, каза депутатът в унисон с витиеватия наратив на ръководството на ДПС напоследък.

„Точно това, за съжаление, не се случи през този месец и половина и това е жалкото за актуалното състояние на българския социално-икономически живот“, продължи Кърджалиев. Относно искането на оставката на кабинета „Орешарски”, той заяви, че за такъв вариант настоява само част от протестиращите, която не била доминиращата.

Да не забравяме, че една партия е представителна част от обществото и че двете управляващи партии имат също свои привърженици, които могат също, дори по брутален и агресивен начин, както станахме свидетели при дни, да защитят своите партийни пристрастия и своите партийни лидери“, каза депутатът.

Кърджалиев защити и планът на кабинета „Орешарски“ за актуализация на тазгодишния бюджет. „Това вманиачено следване през последните четири години на финансова стабилност в ущърб на всичко в тази държава, се оказа много вредно в социален аспект за гражданите на тази държава“, коментира той.

"Нищо не пречи, в този смисъл, малко да се увеличи дефицитът, а и не става дума за кой знае какъв ръст, с оглед на социалните ангажименти на това правителство, и на партиите, които го ситуираха от предизборния период и от периода от последните месеци", каза Кърджалиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!