ДПС: Симпатизантите ни могат брутално и агресивно да защитят властта

Последна промяна на 20 юли 2013 в 18:18 22372 74

Тунджер Кърджалиев
Тунджер Кърджалиев

„Ако обществото се успокои, ще забележи неистовия порив на правителството да изпълни ангажиментите си, поети в предизборната кампания“. Това каза днес депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев, цитиран от Фокус.

Кърджалиев изтъкна, че настоящата власт е легитимна, избрана на демократични избори и заслужава толеранс от страна на обществото, за да покаже какъв е потенциалът и какви са възможностите на настоящото правителство. По думите му, период от 6- 12 месеца би загатнал и би прокарал началните планове, би говорил за възможностите, за капацитета на едно правителство, а пълната картина се получава поне след 1-2 години управление.

Относно продължаващите улични протести, д-р Тунчер Кърджалиев коментира, че всичко това е „много необичайно, парадоксално за една демократична политическа система“. В една демократична държава винаги може да има такива процеси, априори, но обикновено зрелостта на тази демокрация коригира всички недъзи, или поне в кратко обозримо бъдеще ги прави общоприемливи за по-голяма част критична маса от обществото, каза депутатът в унисон с витиеватия наратив на ръководството на ДПС напоследък.

„Точно това, за съжаление, не се случи през този месец и половина и това е жалкото за актуалното състояние на българския социално-икономически живот“, продължи Кърджалиев. Относно искането на оставката на кабинета „Орешарски”, той заяви, че за такъв вариант настоява само част от протестиращите, която не била доминиращата.

Да не забравяме, че една партия е представителна част от обществото и че двете управляващи партии имат също свои привърженици, които могат също, дори по брутален и агресивен начин, както станахме свидетели при дни, да защитят своите партийни пристрастия и своите партийни лидери“, каза депутатът.

Кърджалиев защити и планът на кабинета „Орешарски“ за актуализация на тазгодишния бюджет. „Това вманиачено следване през последните четири години на финансова стабилност в ущърб на всичко в тази държава, се оказа много вредно в социален аспект за гражданите на тази държава“, коментира той.

"Нищо не пречи, в този смисъл, малко да се увеличи дефицитът, а и не става дума за кой знае какъв ръст, с оглед на социалните ангажименти на това правителство, и на партиите, които го ситуираха от предизборния период и от периода от последните месеци", каза Кърджалиев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.07 2013 в 09:51

Чудя се, защо ли ДПС функционерите се перчат толкова много в България? И си отговарям: защото Българите сме много търпеливи. И много добри. С тях, с турците. По време на Освобождението, а и след това никой не е ходил да отмъщава и да прави Вартоломееви нощи над турските махали, независимо от всички турски зверства по възстанията - Чипровско, Априлско, Илинденско-преображенско и др. А знаете ли какво се е случило в Черна гора? О-о-о, черногорците режели главите на всичките турци, паднали в бой. После ги варели в тенджери със сол и други подправки, за да се запазят по-дълго, а по-после ги окачвали в редици на праговете на къщите си или на крепостни стени, като знак на чест, мъжество и тържество над победения враг. Колкото повече глави отрязани и закачени я по стени, я на колове имал някой черногорец, толкова по-достоен боец и герой бил той. И тази практика продължила чак до края на ХІХ в., представете си. А, да, щях да забравя, черногорците на няколко пъти правели набези над всички турски махали, та изколвали един по един турските преселници (жени, деца, старци - наред). Днес не зная има ли изобщо оцеляло турско малцинство в Черна гора. Та, нямат никакви проблеми ни с турска партия, ни с турско малцинство в страната си. Че и Република Турция въобще не повдига въпроси ни за имоти там, ни за териториални претенции, ни за реваншизъм, ни за нищо. Поради наглостта на депесарите, почвам да се замислям, трябваше ли наистина Българинът да проявява толкова много човечност към довчерашните си поробители, изобщо не показали такава. И черногорският модел за справяне с турските нашественици и попълзновения, нямаше ли да ни донесе доста по-спокоен живот, отколкото горчивите плодове на своята човечност (както се казва, "няма ненаказано добро"), които берем днес - ние и децата ни, заради крайната хуманност, проявена към турците, за разлика от тяхната наглост и дебелоочие, проявявани към Българите и нашата държава днес?!?

22.07 2013 в 13:12

От ДПС да не отправят заплахи ,че ще си спомним потушаването на Априлското въстание само и ще стане СТРАШНО ! Всеки в тая страна има право да протестира и щом е решил да го направи никой,ама никой няма право да го заплашва ! Който не му харесва да ходи в Анадола! Това при нас е свободна страна!

22.07 2013 в 13:06

То техните посланици не трябва да ги пускат в държавата ни по никоя медия че и да излизат от посолствата си даже.Англичаните още от преди Освобождението ни си работят за наша сметка .Я си спомнете за изрода Дизраели!?Да не си мисли някой че им се е сменила позицията за сто и малко години!?!

22.07 2013 в 12:53

ние, държавата, отдавна сме заявили, че нямаме доверие в тази сигурност и не ни е необходима, искаме да я ликвидираме и с освободените ни пари искаме да създадем фондове "хляб за всички" и "дом за всички", гарантиращи човешкото ни съществуване, да бъде

22.07 2013 в 06:46

Пено, много от по-горе изказалите са абсолютно прави за недопустимостта на това изказване, но и безумното споменаване на правителството за всичко е СЪЩО ТОЛКОВА НЕДОПУСТИМО и опасно, защото то е също толкова провокативно.
БЪЛГАРИ, РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ НАЗНАЧАВА НИКОГО В ПАРЛАМЕНТА. НАЗНАЧАВАТ ГО ИЗБИРАТЕЛИТЕ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, а той вкклщчва българи, турци, цигани, арменци и всички други.
ГЛАСУВАЙТЕ!!! ГЛАСУВАЙТЕ!!!
Призивите: "не гласувайте", защото няма за кого, са причината да може да има такива изказвания. БСП и СДС създадоха ДПС и ако като идейни родители БСП са виновни за това, то не по-малко виновни. ако не и повече виновни са СДС, които се оказаха акушерките изродили това недоразумение на българската политическа сцена.
НО-НАЙ ВИНОВНИ СМЕ НИЕ - БЪЛГАРИТЕ и то тези от наса, които не гласуват. За другото е прав - неистовият призив за свляне на правителството е също толкова вреден, защото демокрацията са избори, но такива, които могат да доведат до промяна.
Искайте задължително гласуване и като го въведат, нека тогава да искаме смяна на състава на народното събрание.
ВСЕОБЩО И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ - НАЙ-ЛЕСНИЯТ НАЧИН ДА ИЗГОНИМ ДПС ОТ ВЛАСТТА.

21.07 2013 в 18:22

Важното е, че в момента "националистът" Болен Сидеров е в коалиция с ДПС. Защо ли?

21.07 2013 в 15:36

еми защо тогава посланниците и еврокомисарките си мълчат по тоя случай а за по дребни работи дигат излишен шум бе аха сещам се гузна съвест

21.07 2013 в 15:10

Реплика като тази в заглавието, която си е заплаха в прав текст, само ще изкарат още хора на протестите. Обективността изисква да се подчертаят няколко факта : колкото и да са ми неприятни герб, те са законното правителство. Настоящето пък би всички рекорди по наглост. Абсурдите станаха безброй като се почне от пеевски, бат сали или какъв беше, семейният кръг, койо всъщност представлява кабинета... лошото е, че това не са грешки, нито гафове, а съвсем нормално взети решения. Не са взети от кабинета обаче, нито пък от премиера. Заплахата пък, която отправя това дпс човече, само показва колко неподходящи са хората в парламента.и

21.07 2013 в 14:13

Ами хайде де, че износихме по два чифта обувки докато ви чакаме да се появите. Досега само 50 червени бабички пред пилоните на НДК видяхме и ги заобикаляме от страх да не получат инфаркт горките женици със старческа деменция.

21.07 2013 в 13:58

Be tiq cigani se samozabravqt. zabraviha mai kak predigodini gi prekrastiha za edna sedmica.
i pitam za6to ne vi stiska da opitate, za6toto ako bqhte sigurni neminuemo dosega da ste go napravili

<strong>Моля, пишете на кирилица!</strong>