Приближен на Делян Пеевски на ключов пост в спортното министерство

OFFNews 19 юли 2013 в 16:08 7395 11

Николай Боршуков Снимка: ММС
Николай Боршуков Снимка: ММС

Приближен на Делян Пеевски поема ключов пост в Министерството на младежта и спорта.

Това стана ясно днес, когато министърката от ДПС, близка до Лютви Местан, Мариана Георгиева представи екипа си.

Началник на кабинета ù става юристът Николай Боршуков, роден на днешната дата през 1957 гТой беше главен секретар на спортното министерство при управлението на Васил Иванов-Лучано. След това става директор на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” (2005-2009). За агенцията пряко отговаряше тогавашният зам.-министър на Емел Етем Делян Пеевски.

Разработка на ДАНС (озаглавена "Другари") от 2009 г. извади на светло, че при управлението на Боршуков, контролиран от Пеевски, са извършвани неизгодни сделки, които са ощетили държавния резерв в особено големи размери. Целта на разработката е била да се докаже източването на Държавния резерв с участието на Пеевски, Боршуков и юриста Валерий Томов.

Според информация на "Галерия" Пеевски е определял кои ще са брокерите на агенцията, кои ще са оценителите, на кои борси ще се предлагат стоките и какви ще бъдат цените им.

От всички назначения на скандално известната заради незаконен прием на албански студенти настояща спортна министърка Мариана Георгиева става ясно, че ДПС напълно ще овладее министерството, към което бе прибавен и ресор "Младеж" от кабинета "Орешарски".

Парламентарен секретар става 28-годишният Радослав Ревански, работил като младши юрисконсулт към централния съвет на ДПС. Той е член на младежкото ДПС.

Зам.-министър по младежката политика ще е Мая Тодорова. Тя работи в министерството от управлението на тройната коалиция.

Зам.-министър по спорта остава гимнастикът Йордан Йовчев, който бе на този пост и в служебния кабинет. 

Мариана Георгиева намекна, че се готвят персонални промени и в ръководството на Българския спортен тотализатор.

Освен да сложи свои хора в ръководството, тя щяла да инициира и промени в устройствения правилник с цел увеличаване на процента, който се отделя за спорт. В момента той е 17.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!