ДПС: Писмото на Местан с подписа на Доган е фалшификация

OFFNews Последна промяна на 19 март 2017 в 10:09 7470 4

Задочният сблъсък между ДПС и ДОСТ продължава. 

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан показа писмо на Ахмед Доган от 2012 г., с което е бил изпратен на Четвъртия конгрес на партията на Реджеб Ердоган. В документа, написан на турски език, Доган заявява, че ДПС е част от турската общност, а Турция е родината майка.

ДПС обвини Местан във фалшификация. 

"С възмущение констатираме, че докато в Европа и България ехото от патриотичното послание на нашия почетен председател д-р Ахмед Доган отеква, "дост" изфабрикува един доста посредствен и откровен фалшификат. Г-н Доган никога не е писал и още по-малко подписвал такъв текст", обявиха от предизборния щаб на ДПС.

За сравнение от ДПС показаха частта от писмото, цитирано от Местан, с подписа на Доган и част от друг документ, също подписан от него - част от пълномощно, дадено от Доган на председателя на Областния съвет на ДПС в Смолян, за да се види разликата.  

"Подобни архиви могат да бъдат открити в деловодството на ДПС, както и във всички държавни институции, включително и ЦИК, Народното събрание и Съда", допълват от ДПС.

Малко по-късно Местан отговори на ДПС, като обяви, че писмото е автентично и не е единственото, подписано по този начин. 

"Писмото на Ахмед Доган до Реджеп Тайип Ердоган на IV Конгрес на АКП е автентично. Доган знае, че както текстът, така и подписът са негови. Сравнението, което дават от Предизборния щаб на ДПС, е несъстоятелно, защото подписът от въпросното писмо на Доган е на латиница съобразно адресата и езика, на който е написано", посочи Местан.

"Доган знае, че това не е единственото писмо, подписано от него по този начин. Та толкова за ”фалшификата”. Всеки Конгрес има архив", каза той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

38251

1

Denis Rizanov

19.03 2017 в 10:36

...защото подписът от въпросното писмо на Доган е на латиница съобразно адресата и езика, на който е написано...

А-ха-хаххх! Не мога да повярвам. На този казус трябва да му се обърне специално внимание. Значи подписът бил... според езика. Еми ако писмото беше поздравително до конгреса на Китайската комунистическа партия? Как щеше да бъде подписано бе главочи?!
Абе тия тъпи кирки за СПЕСИМЕН не са ли чували? Ако отидеш при нотариус и имаш едни и същи документи на кирилица и латиница по два различни начина ли ще се подпишеш бе?!