Местан извади старо писмо на Доган до Ердоган: Турция е родината майка

OFFNews Последна промяна на 18 март 2017 в 12:09 15965 4

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан показа писмо на Ахмед Доган от 2012 г., с което е бил изпратен на Четвъртия конгрес на партията на Реджеб Ердоган. В документа, написан на турски език, Доган заявява, че ДПС е част от турската общност, а Турция е родината майка. 

Като назначен председател на ДПС осъществих последователно системна политика за размразяване на ледовете между ДПС и Република Турция. Това се очакваше от мен. Знаех, че ако успея да осъществя тази задача, това ще ми струва главата, обясни Местан. Турция не искаше да работи с ДПС и не прие тази оферта, каза още той.

Турция не ни е враг, а стратегически партньор, заяви Местан. 

Прави се опит България да бъде отклонена от своя ценностен избор, да се отклони от пътя си на натовска и европейска държава, продължи с твърденията си Местан. Мисията на ДОСТ била друга. "Припомням на избирателите култова фраза на основателя на турската република Мустафа Кемал Ататюрк – какво щастие е да се наричам турчин. Няма да мине номера да се прокарва разделителна линия между ислямисти и светски хора на принципа: ДОСТ е с Ердоган, ДПС е с кемалистите", заяви Местан. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3504

4

Долу ръцете от агент Сава!Наш человек, изпитан.
Той е нашата упора толкова години. Що да не продължи и сега да раздава порциите? Нали все някой трябва да го прави?

7910

3

1Sion1

18.03 2017 в 22:36

Хехе, екзактният Местан много ниско пада.Да показваш лична кореспонденция от преди години говори за липса на много неща у теб.А да не говорим, че Турция от 2011г няма ама нищо общо с Турция днес.Писма, колети, пакети няма да променят факта , че Местан е подлога на Ердоган и че Турция е впрегнала огромен ресурс за да заличи ДПС и да го замени с ДОСТ .За мен това е повече от достатъчно да съм на страната на ДПС в случая.Даже на тези избори ще отида по-далеч и вместо за гъби ще пусна един глас за тях.Не че са ми присърце, но Местан откровено мразя.