Дончева се извини на Герджиков - цитирала фалшива информация

Мая Младенова 02 октомври 2021 в 16:52 4394 1

Татяна Дончева

Бившият депутат и лидер на "Движение 21" Татяна Дончева се извини на ректора на СУ и потенциален кандидат на ГЕРБ за президент проф. Анастас Герджиков за думите си, че е направил Бойко Борисов доктор хонорис кауза на Алма матер. Дончева призна, че е цитирала информация не отговаря на истината.

"Поднасям своите най-искрени извинения на професор Анастас Герджиков за твърдението ми в предаването "Денят започва" по БНТ, че под негово ръководство СУ "Свети Климент Охридски" е направил Бойко Борисов доктор Хонорис кауза и му желая успех в президентската кампания", написа тя във фейсбук.

Скандалът между Дончева и Герджиков се разрази тази сутрин в БНТ, когато бившата депутатка от "Изправи се! Ние идваме!" каза, че ректорът е връчил титлата доктор хонорис кауза и е произнесъл пламенно слово за Бойко Борисов.

"Мои колеги се обадиха разтревожени, че г-жа Дончева лъже и обижда и мен, и университета. Не е вярно, че СУ е присъдил титлата почетен доктор на г-н Борисов. Не е вярно и че съм говорил словословия за него. Очаквам г-жа Дончева да се извини", реагира проф. Герджиков. В студиото Дончева обеща да се извини, ако информацията се окаже невярна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!