Quantcast

Дончев: Сближаване с ДПС е нелогично

OFFNews Последна промяна на 26 май 2014 в 10:15 3593 4

Томислав Дончев

Снимка БГНЕС, Архив

Ако резултатите от вчерашния вот бяха от парламентарни, а не от европейски избори, сближаване с ДПС би било възможно, но нелогично.

Това заяви пред „Нова телевизия“ водачът на листата на партията-победител ГЕРБ Томислав Дончев. Той коментира, че най-правилното нещо, което кабинетът може да направи, е да подаде оставка.

„Четейки резултатите от тези избори – първото и най-правилно от политическа гледна точка, действие е правителството да внесе оставката си в деловодството на Народното събрание. Ясно е, че този резултат не може да предизвика предсрочни избори, но в политиката трябва да има морал.“

По думите му настоящият кабинет управлява абсолютно нелегитимно от морална гледна точка, защото са получили властта само заради скандала с бюлетините в Костинброд.

Според Дончев настоящото правителство е доказателство за това, че когато властта се сглоби чисто математически, тя не е легитимна.

На въпроса дали ГЕРБ ще потърси сближаване с ДПС, бившият министър по еврофондовете заяви, че не вижда общи принципи с ДПС. Той обясни, че ако резултатът е бил от парламентарни, а не от европейски избори, сближаването би било възможно, но все така нелогично.

По повод сигнала за манипулации в Бобов дол Дончев коментира, че това е само част от общата картина на предизборен натиск.

„Има населени места в страната, където ситуацията е много по-сериозна. Има места, където, ако си позволиш да мислиш неправилно - не ти изкупуват млякото, тютюна, не ти пускат животните на паша", посочи като пример новият евродепутат.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.05 2014 в 15:01

"Ако резултатите от вчерашния вот бяха от парламентарни, а не от европейски избори"

Въпросът е безсмислен! Резултатите при един парламентарен вот, дори в настоящият момент, биха били коренно различни, както и самата избирателна активност, впрочем. На 100% съм убеден, че при предстоящите предсрочни избори, резултатът на РБ ще бъде най-малкото удвоен, а при такава ситуация е напълно логична една коалиция на принципна основа между тях и ГЕРБ, която съответно да прати ДПС и БСП автоматично в опозиция! Затова хора, мислете и оставете риболова и брането на гъби за едни малко по-добри и по-спокойни времена, когато ще можете да си ги позволите! Много се надявам хората като Николай Папазов /жалко за интелекта му/ и останалите, гостуващи в НТВ противници на гласуването, да стават все по-малко и по-малко, защото и на слепите вече е ясно откъде идват и за кого отиват процентите на купеният и контролиран вот в България!

26.05 2014 в 13:01

Очаквам след месец герб и дпс винаги да са били съмишленици, а пееф и бойко никога да не са се карали. Май се върнахме в изходна позиция, при цялото ми уважение към Дончев.

26.05 2014 в 10:48

„Има населени места в страната, където ситуацията е много по-сериозна. Има места, където, ако си позволиш да мислиш неправилно - не ти изкупуват млякото, тютюна, не ти пускат животните на паша"

... нощес чух местан(посран) да твърди, че не можел да си отговори ЗАЩО, на какво основание!, депесе не била припозната като БЪЛГАРСКАТА! партия... с 16% и контролиран и купен вот... толкоз ли няма какво да му кажеме... Радане, рипай!

... хахахахахаха

26.05 2014 в 10:43

НЕ с дпс!!!