Добрев: Лидерите на БСП миришат на мухъл! Миков: Няма нужда от театрални оставки!

OFFNews 15 ноември 2015 в 10:03 3894 5

Снимка Дарик архив

Лидерите на БСП в момента миришат на мухъл, техните послания са от средата на миналия век. БСП изчезва, мястото й ще заеме друг субект в лявото пространство.

Това заяви Кирил Добрев пред бТВ в коментар на вчерашния пленум на партията. "Ръководството ни живее в друг свят, от доклада на пленума разбрах - "Властта в партията ще я пазим на всяка цена", допълни той. 

Трябва да обърнем сериозно внимание върху укрепването на партията. Членовете на Бюрото заявиха, че са готови да си подадат оставката и тя е в моите ръце, но Изпълнителното бюро на БСП е длъжно да продължи и да подготви провеждането на Конгреса на партията”, заяви пък лидерът на партията Михаил Миков по Нова тв.

„Оставката на ръководството на БСП не трябва да бъде театрална, както го прави Георги Първанов. Не може днес да си подадеш оставката, а след това да се кандидатираш пак. Щом си подаваш оставката, коректното е да не се кандидатираш пак”, коментира още той. 

„Има конгрес след 3-4 месеца и това може да бъде дестабилизиращо. Нямаме нужда от театрални оставка. Тепърва ще решавам дали аз самият ще се кандидатирам на предстоящия конгрес. Но има една група от хора, застъпващи темата за колективна оставка. Такова нещо няма. Бюрото е длъжно да продължи в тази трудна обстановка и да организира конгреса. От Изпълнителното бюро изразиха готовност да се оттеглят, тъй като по устав председателят избира членовете. Благодаря за позицията на Калоян Паргов, Илияна Йотова и Драгомир Стойнев, които напуснаха и Националния съвет”, добави Миков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови