Депутатите събраха кворум, скараха се за предложение на отцепниците от БСП

OFFNews 05 ноември 2020 в 09:47 2836 1

Депутатите събраха кворум, 121 народни представители се регистрираха в пленарна зала. БСП и ДПС не участваха, но отцепниците от групата на социалистите помогнаха за старта на заседанието.  

Предложение на независимите "прогресивни социалисти" влезе извънредно в дневния ред - те ще имат право на декларации от трибуната на парламента. Още вчера в правна комисия ГЕРБ и патриотите дадоха зелена светлина на промяната в правилника на НС, а от БСП реагираха остро. 

Тази сутрин от БСП поискаха първата точка от дневния ред да отпадне, което доведе до скандал в пленарна зала с председателя Цвета Караянчева. 

Правилникът е правилник. Виждаме, че по първа точка той се опитва да бъде нагласен за управляващите. Нямате нито морала, нито друго основание да прекъсвате процедурата на колега народен представител. Още една причина и вие да си отидете, макар че колегите ви спасиха“, каза Кристиян Вигенин. Думите му предизвикаха тропане по банките от банките на ГЕРБ. 

Ако продължите да се държите така, по-добре да напуснете, заяви Таско Ерменков, а групата на БСП излезе от залата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

1

order

05.11 2020 в 12:38

Относно регенератите... ей за туй се събира и пълни чекмеджето на бай ТУЛУП, за продажници!!!!
Какво достойнство, каква чест...наредиха се до сребърниците на Антон Тодоров, Биков, Сачева, Гърневски и т.н. долни продажници!!!!