Депутати предлагат шофьорите да влизат в затвора, ако карат без книжка

OFFNews 11 септември 2015 в 18:46 4486 13

Шофьорите, които карат без книжка, да влизат в затвора при второ нарушение, предлагат депутати в законопроект, който предстои да бъде разгледан в парламента.

Това обясни депутатът от Реформаторския блок Петър Славов, който е сред вносителите му.

Има две причини шофьор да бъде хванат без книжка – да му е била отнета или да не си е извадил такава. Ние предлагаме при първо такова нарушение шофьорът да получава акт, а при второ – да го грози ефективна присъда, обясни Славов пред bTV.

Аз съм предоставил законопроекта, има работна група за това към вътрешния министър Румяна Бъчварова, уточни Славов.

По повод антикорупционния закон на вицепремиера Меглена Кунева, който беше отхвърлен в парламента преди дни, депутатът коментира, че той може да се подобри.

Според него трябва да се помисли за механизъм за преценка на анонимните доноси, които ще бъдат получавани в антикорупционния орган.

Те трябва да бъдат проверявани предварително и едва тогава да се сезира антикорупционното бюро, подчерта Славов.

Той допълни, че е поет много сериозен ангажимент антикорупционният закон да бъде гласуван, но не очаква той да бъде подкрепен от ДПС в зала.

„Ако се отдели достатъчно време да се консолидира обща позиция мнозинството е достатъчно голямо, за да се приемат закони. Не казвам, че е лесно, но много важни неща бяха приети въпреки ДПС", каза Славов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!