Кунева заплаши, че партията ѝ ще напусне правителството

OFFNews 03 септември 2015 в 15:44 9850 24

"Случилото се днес разколебава нашите членове и симпатизанти в смисъла на участието на РБ в управляващото мнозинство. Движение "България на гражданите" ще направи тази оценка на Националния си съвет в събота и неделя и ще постави въпроса пред парламентарната група на Реформаторския блок".

Това обявиха в прессъобщение ръководството и депутатите от ДБГ, след като днес парламентът не събра достатъчно гласове в подкрепа на Закона за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности.

"Така беше лепнато историческо петно върху 43-то Народно събрание. Липсата на подкрепа за закона от страна на АБВ е учудваща при положение, че това е законопроект на Министерския съвет, срещу който вицепремиерът на АБВ не е гласувал против. Възникват въпроси от какво е продиктувана промяната в позициите на АБВ – от страх или от лични интереси. Необяснима е позицията и на част от ПФ, чиито представители подкрепиха законопроекта в комисиите, но не и в пленарната зала днес" - коментират от партията на Кунева.

От днес Движение "България на гражданите" започва " кампания в страната за мобилизиране на допълнителна гражданска подкрепа" и ще разчита на "засилен обществен натиск в подкрепа на антикорупционните мерки".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!