Кунева: Не аз, българският парламент се унизи. Аз съм на страната на добрите (видео)

OFFNews Последна промяна на 04 септември 2015 в 08:58 9564 10

Меглена Кунева

Снимка Булфото/Николай Варадинов

Меглена Кунева

Не аз, унизи се българският парламент. Той каза "Това не ни интересува". Аз съм на страната на добрите.

Така лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева коментира решението на мнозинството депутати да отхвърлят законопроекта й за борба с корупцията по високите етажи на властта още на първо четене. Решението бе взето вчера. 101 гласуваха "за", 38 - "против", 72-ма се въздържаха.

"За" бяха всички гласували депутати от ГЕРБ и Реформаторския блок, съответно 78 и 22.

"Против" бяха 35 депутати от БСП, един независим, двама от БДЦ.

"Въздържал се" гласуваха един депутат от БСП, 11 от Патриотичния фронт, 5 от БДЦ, 10 от Атака, 10 от АБВ и 33 от ДПС.

Благодаря на всички, които го подкрепиха, за куража - явно не е лесно да се подкрепи такъв закон, каза Кунева и коментира, че е безпрецедентно, че още на първо четене толкова важен закон не получава обещаната подкрепа. Тя бе категорична, че е имала разговори с всяка парламентарна група и че не е имало никакви индикации, че Патриотичният фронт няма да го подкрепи.

"АБВ бяха по-резервирани. Нека обществото ги пита защо, нека те отговарят... Смятам, че това, което направихме с този закон, показа кой има воля да се бори... Ако видите, че синът, хайде да кажем дъщерята, на един политик е с хотел за милиони, не искате ли да знаете какво се случва? А този закон позволява и децата им, над 18 г., да бъдат проверявани... Ако това е игра на мускули и целта е да се покаже, че Реформаторският блок трябва да дава някакви концесии на АБВ, а в АБВ има политици, към които има подозрения, това е грешна политика", заяви лидерът на ДБГ и нарече гласуването им манифестация на страха.

По повод обещанието на премиера Борисов, че след три месеца отново ще бъде внесен антикорупционния закон, Кунева гарантира, че той ще бъде още по-силен от сегашния проект.

"Щом аз се занимавам с това, той няма да бъде по-слаб. Гарантирам ви, че ДБГ, а и целият РБ няма да го подкрепят, ако той е по-слаб."

Имам сериозни планове да има настъпление по всички флангове, включително и с помощта на Европа, каза още тя.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.09 2015 в 09:23

Кунева и ти си от същата страна на барикадата. това си е само предизборна полемика.нали си еврейска снаха и си част от плана за заробването на България. имаш си господари които са те сложили там в тоз парламент.като си такава патриотка що загробихте АЕЖ козлодуй с оня черен арап Костов? и разпродадохте на безценица толкова предприятия!

06.09 2015 в 07:38

Някой ще я попита ли защо беше убит във Враца кандидат за депутат от нейната листа?

04.09 2015 в 17:52

не мога да повярвам колко са много овцето!!!!

04.09 2015 в 12:04

Много хубав костюм. Колко ли струва?
В такъв костюм да се бориш срещу корупцията?... Малко фалшиво ми се вижда...

04.09 2015 в 11:46

Едно голямо БРАВО на Мегленчето!
Каквото и да се говори по неин адрес--основно в медиите на Пеевски--това гласуване е много показателно, особено по отношение на депутатите от БСП, АБВ, ДПС и част от т. нар. Патриотичен фронт. Страх, страх и пак страх от законно преследване на незаконно забогателите е в основата на противопоставянето на закона. За ГЕРБ не съм сигурен-те бламираха съдебната реформа и имат много депутати със съмнително състояние. Най-вероятно хитрецът от Банкя е бил сигурен в резултата и затова е препоръчал да се гласува със "за". Но в следващите 2-3 месеца отношението на ГЕРБ ще се проясни. Няма къде да избягат. ЕК ще ги натисне допълнително.

04.09 2015 в 10:33

Pozor..taia mizernica govori za kradene....

04.09 2015 в 09:47

тоя закон е само прах в очите. вместо да разледват виши чиновници те са разширили обзора до безкрай. докато се раследват всички директори на училиша и болници всичко ще е загубено. Ето и закона : http://parliament.bg/bills/43/502-01-52.pdf

04.09 2015 в 09:27

Бухахахахха! Гробокопача на българската енергетика е от добрите! Народен съд за вас боклуци !

04.09 2015 в 09:21


Браво, Кунева!!!
Успех!!!

04.09 2015 в 09:12

Предлагам да съберем пари да и купим една торба с пластмасово-силиконови приятели и да ги дарим на Кунева да лекува вътрешната си душевна празнота..