Закърпиха коалицията - внасят закона на Кунева пак след 3 месеца

Ивайло Анев Последна промяна на 04 септември 2015 в 11:45 3598 8

Вицепремиерът Меглена Кунева

Законът за борба с корупцията по високите етажи на властта, който вчера беше отхвърлен от парламента, ще бъде внесен отново на 3 декември.

Това стана ясно от думите на вицепремиера Меглена Кунева след заседанието на Съвета по развитие. От думите ѝ стана ясно, че законпроектът ще претърпи промени. Тя беше категорична, че законът ще бъде дори по-силен от този, който не беше приет от депутатите. След като вчера законът беше отхвърлен на първо четене Кунева намекна, че е възможно ДБГ да напусне коалицията.

"Борбата с корупцията не е въпрос на разделение между лявото и дясното. Това не е тема, по която може да имаме различия", заяви тя.

По думите на вицепремиера тя е имала разговор с премиера Бойко Борисов, който я е уверил, че законът ще бъде приет.

Кунева коментира още, че сред поправките, които явно ще бъдат нанесени, е "да се разсеят всякакви опасения, че органът за борба с корупцията ще злоупотреби със своята сила".

Другият нов момент може би ще е премахването на спорните анонимни сигнали. На тяхно място се обсъжда въвеждането на защитени сигнали.

АБВ, които вчера гласуваха против, пък са поставили въпроса за това кой ще избира на ръководител на Бюрото.

Според тях, ако той се посочва от Министерски съвет с последващо одобрение от президента, то ще има твърде много власт над парламента.

"Важното е да е независим орган, а не институциите да се борят коя ще има повече власт и коя ще се бори да го направим зависим от себе си", категорична беше тя.

След срещата съпредседателят на Реформатроския блок Радан Кънев обяви, че на моменти тонът между партньорите в коалицията е бил остър.

"Резултатът обаче е, че българският парламент ще гласува антикорупционния закон при първа възможност, без той да бъде смекчаван в своята строгост към нас политиците", заяви Кънев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.09 2015 в 18:56

Ние от ДКМС кръжока „Пропаганда „ - съставен от двама добре инструктирани членове с няколко ника: Професор Балкански (или п.е.д.е.р.а.с. Балкански), sottozero ( „под нулата” – индекс на интелигентност!), 1395 – чийто две мозъчни клетки не стигат да напише ника даден му от водещия офицер от ДС, БирникЪ - старателен сътрудник на ДС и член на обирджиите, които крадат от хората в полза на БКП и Русия, както и още няколко ника, се обединихме около нашата хомосексуална идея, която пазим в тайна и за да не ни разкрият навсякъде наричаме другите „гейове”. Заредени сме с енергията на белия прах, който Великия вожд от Москва праща по каналите на ДС – най-сигурните канали! Старателно изпълняваме указанията на водещите офицери да оплюваме и заливаме с помия всичко, което не е в полза на Русия, КГБ, БКП и ДС! Винаги се съобразяваме с „опорните точки” идващи от двете нули на „Позитано” 20. Вярно е, че тези точки миришат, но рублите не миришат. Само се обезценяват!
Опедерастени сме! (Това обаче е тайна!)

04.09 2015 в 18:48

"Важното е да е независим орган". Да колкото и Съдебната система е независим орган, толкова независим че се пръска по шефовете от корупция и никой не носи отговорност за това.

04.09 2015 в 17:28

Госпожа Закривай блок 1-4 на АЕЦ говори за борба с корупция! Смях в залата. Все си мислех ,че от Доган трудно може да се намери някой по- нагъл , но ето старата номенклатура винаги показва на какво е способна! ЖАЛКИ СТЕ, ДАНО ИЗМРЕТЕ В АДСКИ МЪКИ!

04.09 2015 в 15:01

Няма вечни приятели, има вечни интереси... тия измекяри го доказаха

04.09 2015 в 13:20

г-жо Пръмова и г-н Кънев не се ли научихте първо да водите преговори после да се излагате....с конституцията по същия начин се издънват нещата. Ама там някак никой не обръща внимание

04.09 2015 в 12:56

Оооо боже мой, каква изненада. РБ няма да излезе от управлението. Това не го очаквах, не и от Пръмова и Раначо.

04.09 2015 в 12:02

Президентската е единствената институция с пряк избор. Затова е правилно одобрението да е от нея.

04.09 2015 в 12:01

Много хубав тоалет. Колко ли струва?