Денков към Нетаняху: Тук сме, за да изразим силна подкрепа за Израел

OFFNews 06 ноември 2023 в 13:58 1852 0

Николай Денков (л) и Бенямин Нетаняху

Снимка Пресцентър на МС

Николай Денков (л) и Бенямин Нетаняху

Тук сме, за да изразим нашата силна подкрепа за Израел и гражданите на Израел. Знаем колко трудно време е и затова трябва да сме тук.

Това заяви премиерът Николай Денков, който е на посещение в Израел с вицепремиера Мария Габриел и се срещна с премиера Бенямин Нетаняху.

"Искам да кажа, че всички сме шокирани от терористичните атаки, които убиха толкова много невинни хора и е изключително важно всички заложници да бъдат освободени, колкото се може по-бързо", каза Николай Денков, цитиран от БНТ.

България е силно загрижена за случващото се в Ивицата Газа, знае колко трудна е ситуацията в региона и колко е важно развитието на войната за опазването на мира, се казва в съобщение на правителствената пресслужба по повод визитата. „Разбираме вашите права да защитите Държавата Израел и народа си. Имате пълното право да се борите срещу терористите, защото това, което направиха, е невъобразимо. „Хамас“ и цялата му военна и административна структура трябва да бъдат изкоренени, защото в противен случай няма да има траен мир“, заяви още акад. Денков.

"Благодаря Ви, г-н министър-председател. Вие изразявате в голяма степен и нашата позиция, че ние водим не само нашата война, но водим битката на цивилизацията срещу варваризма. Ако цивилизацията не успее, варваризмът ще. Това виждаме през 21-и век. Това е не само нашата битка, но и вашата битка", каза на свой ред Бенямин Нетаняху.

Акад. Денков увери президента на Държавата Израел Исаак Херцог, че страната ни би оказала хуманитарна подкрепа с всичко необходимо, включително и с изпращането на медицински специалисти. „Можете да разчитате на нас“, заяви Денков.

Денков се срещна с президента на Израел Исаак Херцог. Снимка: Пресцентър на МС

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки