Делян Добрев разкри част от имената в кабинета Главчев, по слухове

Митичният Паскал от 10-15 години живее в Гърция, а не у нас, каза депутатът от ГЕРБ

OFFNews 05 април 2024 в 09:23 1558 0

Добрев

Снимка БГНЕС

Делян Добрев.

Не мисля, че кабинетът на Главчев е съгласуван с някого от ГЕРБ. Познавам го от години, но не съм му звънял дори да му честитя, за да не излезе, че му се меся в работата. Чувам кулоарни слухове, че ще има сегашни министри, които ще останат - сред тях земеделският и транспортният. Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в ефира на Нова телевизия.

По думите му Николай Павлов няма да бъде служебен министър на енергетиката, но е възможно това да е Владимир Малинов.

"Когато ГЕРБ прави кабинет, носи ясна отговорност за имената, които предлагаме. Ние с ДПС имаме прагматични отношения - заедно подкрепихме прекратяването на руския петрол и сменихме горивото в АЕЦ "Козлодуй" с това на "Уестингхаус", посочи той.

Той определи думите на Денков, че Пеевски е най-голямото зло в страната, като лицемерие.

"ПП и съпредседателят на ДПС са се срещали на кафе, а и не само, много пъти през последните 9 месеца. Цареше уникално задушевна атмосфера. Държаха се дружелюбно, но сега понеже влизат в предизборна кампания, реториката се промени. Викали са ме когато съм внасял предложение да спрем руския петрол. Денков се молеше да се спре това предложение, за да не скочат цените, което се оказа лъжа, само дето дадохме на руснаците 10 млрд. лева", заяви депутатът.

Добрев определи задържания по разследването за контрабанда и подкупи в Агенция "Митници" Николай Николов-Паскал като митично лице, свързано с незаконна дейност от години.

"От известно време се чува, че пак се занимава с тази дейност. Първият път, когато чух за канали за контрабанда, беше преди 2 години - по време или малко след първия служебен кабинет. Ставаше дума за камиони с тухли, за които се твърди, че всъщност са били маркови дрехи. Последно се чува, че си вървят канали, които въпросният Паскал е организирал още преди години, защитаван от държавата. ГЕРБ свали контрабандата на цигари от 23 на 3%. През последните 10-15 години не е живял в България, а в Гърция. Денков е прекият началник на ДАНС. Тончев беше назначен при първия кабинет на Стефан Янев. За мен не е случайно, че се арестуват шеф и зам.-шеф на Агенция "Митници" и остават за 72 часа зад решетките", коментира той.

Относно публикацията на Антикорупционния фонд, която твърди, че майката на Добрев е строяла къща без документи, той каза, че разследването е било едностранно и не са търсили неговото семейство за коментар.

"Ако бяха потърсили майка ми, щяха да получат разрешение за строеж. То се оспорва от съседка. В момента е в сила по закон, докато не се произнесе последната инстанция. Защо АКФ се занимават с 60 квадрата във вила в община Брацигово, а не с 1000 квадрата в центъра на София?", попита депутатът от ГЕРБ.

На въпрос дали е вярно, че с партийни средства се плаща хонорар на адвокат Рая Назарян, която е и депутат от ГЕРБ, по делото срещу Асен Василев, Добрев отговори: "Вярно е. Водя 4-5 дела, защото имам остър език. Или аз съдя, или мен съдят. Разходите по всички тях, включително и по това, се поемат от партията. Василев ми иска 250 000 лева, защото е напълнял от моите критики към него", разкри депутатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки