Дадоха още над 3 млн. лв. на МВР

OFFNews 06 ноември 2015 в 18:10 4796 10

Снимка Булфото

Премиерът Бойко Борисов е разписал целево над 3 милиона лева за системата на МВР, съобщи самият той по време на посещение в пловдивската пожарна, цитиран от "Фокус".

Днес е излязло и министерско постановление.

Предвидени са 700 хиляди лева за ремонт на автомобилния парк на МВР, 500 хиляди са за специалните полицейски сили, 720 хиляди пък ще бъдат похарчени за зимни гуми на автомобилите. Ще бъдат сменени принтери и компютри в почти всички дирекции на МВР. Предвидени са средства за гориво и ремонти на приемни за граждани.

"Ако някой още иска да събори държавата – да заповяда", каза Борисов.

Той отново припомни, че правителството е запълнило дефицита в държавата, който е бил при управлението на Орешарски, като освен това са били отделени 100 млн. лв. за пенсионерите, над 100 млн. лв. за тютюнопроизводителите и над 50 млн. лв. за животновъдите през 2015 г.

Отделени са били средства за заплатите в Спешна помощ, за учители и социални работници.

Днес е било разпоредено да бъдат закупени над 200 нови микробуса и автомобили на специалните полицийски сили за превозване на бежанци. Премиерът Борисов призова работещите в системата на МВР да не се подвеждат и да не бъдат употребявани. По думите му, ако някой ги употреби "греха ще си го носят сами".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!