Чобанов: Борисов няма как да се хвали из страната, че той раздава парите

OFFNews 09 февруари 2014 в 10:21 3593 9

Петър Чобанов

Съгласете се, че при органичен ресурс от 500 млн. лв. за общините все някой ще остане недоволен. Но може би причините за недоволството на ГЕРБ се крият другаде. Не точно в самото разпределение. Основната причина за недоволството е, че парите вече не се разпределят от тях. Това заяви пред БНР министърът на финансите Петър Чобанов.

Не може лидерът на ГЕРБ вече да тръгне из страната и да каже: Аз ви дадох тези пари, аз построих този път, аз построих тази детска градина. Тук не става въпрос за това. Парите са публичен ресурс, парите са национални и затова се разпределят по територията на цялата страна, каза Чобанов.

За първи път има инвестиционна програма, за която предварително са обявени критерии, която не се разпределя еднолично, а от междуведомствен съвет, в който участва и председателят на Националното сдружение на общините. Тази програма събра предложения за над 2 млрд. лева. Съгласете се, че при ограничен ресурс от 500 млн. лева все някой ще остане недоволен, заяви министърът на финансите.

125 млн. лева отиват в общини, които се управляват от кметове на ГЕРБ. Това са 36 процента и чисто партийната статистика не дава повод за критики, каза още финансовият министър.

Чобанов изрази готовност да се срещне с кметовете на ГЕРБ и да обсъди поставените от тях проблеми "в рамките на законния за това формат, който е Националното сдружение на общините".

При готовност и от двете страни, такава среща може да се осъществи до десетина дни, уточни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!