Quantcast

Чобанов: Борисов няма как да се хвали из страната, че той раздава парите

OFFNews Последна промяна на 09 февруари 2014 в 10:21 3045 9

Петър Чобанов

Съгласете се, че при органичен ресурс от 500 млн. лв. за общините все някой ще остане недоволен. Но може би причините за недоволството на ГЕРБ се крият другаде. Не точно в самото разпределение. Основната причина за недоволството е, че парите вече не се разпределят от тях. Това заяви пред БНР министърът на финансите Петър Чобанов.

Не може лидерът на ГЕРБ вече да тръгне из страната и да каже: Аз ви дадох тези пари, аз построих този път, аз построих тази детска градина. Тук не става въпрос за това. Парите са публичен ресурс, парите са национални и затова се разпределят по територията на цялата страна, каза Чобанов.

За първи път има инвестиционна програма, за която предварително са обявени критерии, която не се разпределя еднолично, а от междуведомствен съвет, в който участва и председателят на Националното сдружение на общините. Тази програма събра предложения за над 2 млрд. лева. Съгласете се, че при ограничен ресурс от 500 млн. лева все някой ще остане недоволен, заяви министърът на финансите.

125 млн. лева отиват в общини, които се управляват от кметове на ГЕРБ. Това са 36 процента и чисто партийната статистика не дава повод за критики, каза още финансовият министър.

Чобанов изрази готовност да се срещне с кметовете на ГЕРБ и да обсъди поставените от тях проблеми "в рамките на законния за това формат, който е Националното сдружение на общините".

При готовност и от двете страни, такава среща може да се осъществи до десетина дни, уточни той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.02 2014 в 17:36

Много сърдито е надул бузки министърът! Когато Кърджали получава 17 милиона, а София - 6, какво ли може да си мисли човек за "разпределението на порциите" от един депресиран политик...

09.02 2014 в 15:44

@Иван Т.е. когато кметовете са от ГЕРБ нещата са оправени и няма нужда от повече пари?
За тях един избирател на ДПС е 10 ПЪТИ по ценен от избирател на ГЕРБ и после ще ми говорят за разделители на нацията...

09.02 2014 в 15:31

Въобще не ми се коментират червени нечервени. Варна беше забравен и при Герб и сега. Идиотско е хора са претенции и да упоравляват страната да излизат и като мачугани да се мерят, кой "по-надалеч пикаел". Борисов се осра да дава, плаща, прави и т.н. Този пък тръгнал да разправя кой бил сърдит. Абе аланкоолу, с 1 млд допълнителни средства пак не можа да си изпълниш "рестриктивния" бюджет на Дянков. Мълчиш и се покриваш в "миша дупка" красавчик.

09.02 2014 в 14:52

Трудно е да се обясни на един гербер, но идеята на държавата не е да налива там къде има и да се бие тъпана а да се решават проблемите където са най сериозни. Това Бойко го пази за следващото си прозрение.. Сега му е по лесно са вика моля другарко, съсела ме пренебрегва... Ама той си е такъв, ревльо, да ме му връзваме кусура..

09.02 2014 в 12:03

@nik една корекция, при ГЕРБ червените общини не бяха дискриминирани.

09.02 2014 в 11:52

Кметовете по общини - събирайте масов протест. Да излезем да ги изринем тея самозабравили се подлоги на турците.. Черноочене ли е критерият за разпределяне на пари, питам АЗ - дънакоплатец и твой работодател!

09.02 2014 в 11:22

Добрич е отрязан и по двата проекта. Без обяснение!При1ината-Добрич не е червен!.
По новините чух че има протест и в Пловдив -по тази причина. Така че пъпчивия бобър да неми се прави на интересен!

09.02 2014 в 11:14

Ако го раздавахте както трябва, нямаше да има причина да ги е яд. Г-н министърът се хвали, че раздава само на своите.

09.02 2014 в 10:48

А дава ли си сметка уважемия г-н министър, че поведението му не е на финансист на държава, а на средношколец. Кой на кого се сърдел. Дава ли си сметка, че той влиза в ролята на Борисов и раздава пари на принципа "наши и ваши". С настояшото изказване тотално потвърждава последното. ОСТАВКА!!!